Foto: kuvatõmmis/ ERR
Tele
2. aprill 2018, 10:36

VIDEO | Tõnis Niinemets jagas „Aktuaalsele kaamerale“ soovitusi: ankrud võiksid kanda rahvarõivaid, sporditoimetajad erinevaid spordikostüüme (29)

Koomik ja näitleja Tõnis Niinemets tegi eilses "Aktuaalses kaameras" väga tänuväärset tööd ning andis Eesti vanimale uudistesaatele nõuandeid, kuidas küll seda saadet kuidagi moodi paremaks teha. 

Niinemets jagas "Aktuaalsele kaamerale" viis soovitust:

Esiteks tuleks näitleja arvates rohkem ära kasutada stuudios olevat uhket tehnikat. Kas te teadsite, et diktorite laua kõrgust saab muuta? Just seda Niinemets stuudios demonstreeriski, et diktorid võiks pidevalt nii enda kui stuudiokülaliste laua kõrgust muuta, mis oleks inspiratsiooniks ka robootikahuvilistele noortele. 

Niinemets jagas ka moealaseid soovitusi: ankrutel soovitas ta panna selga rahvariided, mis välistaks võimaluse, et ajakirjanikud pole mingit teemat käsitledes piisavalt eestlased. Sporditoimetuse vürtsitamiseks soovitas Niinemets neil iga päev kanda erinevaid spordikostüüme.

Teatavasti kutsutakse "Aktuaalse kaamera" stuudiosse ka külalisi ning nendega tehakse intervjuusid. Need soovitas Niinemets alati katkestada poole peale, et vaatajal tekiks huvi selle kohta, mis nüüd rääkimata jäi. Nii saakski ERR teha nendel teemadel jätkusaateid. 

Niinemets kommenteeris ka stuudio välimust ning nentis, et stuudio on veidi liiga lilla. Ta soovitas stuudio taustavärve muuta vastavalt lugudele: süngete lugude puhul võiks stuudio mattuda tumedatesse toonidesse, rõõmsate lugude puhul heledatesse värvidesse nagu kollane.

Lõpetuseks andis Niinemets soovituse ka "Aktuaalse kaamera" ankrule Priit Kuusele, keda tuntakse ka kokandussaate "Wend Weis" saatejuhina. Näitleja arvates võiks Kuusk ka "Aktuaalses kaameras" õhtu lõpul televaatajatele kokandusnippe jagada, kuna diktorilauad on piisavalt suured, et seal väike kokkamisdemonstratsioon teha. 

Vaata lähemalt videost!