Amani KiivikasFoto: Erakogu
Blogid
20. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Amani Kiivikas: mulle läheb väga korda, mida inimesed arvavad ja ütlevad (1)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Amani Kiivikas Foto: Erakogu

Nimi, vanus, amet:  Christin-Amani Kiivikas, 16-aastane, õpilane

Bloginimi ja -aadress: Amani Kiivikas, 

https://amanikiivikasblog.wordpress.com/

Lugejate arv päevas: Keskmiselt on päevane lugejate arv 155 kuid eks see sõltub, kas olen äsja postituse avaldanud siis on see arv suurem.

Kui kaua oled bloginud? 2017. aasta algusest

Kandideerimise kategooria: Aasta uustulnukas

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Blogiga alustamisel olin kindel, et tahan oma tavapärase nime säilitada ja ei hakanud midagi keerulist välja nuputama, kuid ei välista, et tulevikus midagi muud võiks olla.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Hetkel ei tule küll mõttese midagi sellist, mida ma ei julgeks avaldada. Tahan võimalikult aus oma blogis olla ja kindlasti erinevaid mõtteid teistega jagada niiet see mis pähe tuleb seda kirjutan.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Mulle meeldib hoopis hommikul kirjutada, sest mõttelõng on lahti ning pea on värske ja pakatab erinevatest ideedest ja mõtetest.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Vlogimine on mul pikemat aega mõlkunud peas ja väga võimalik, et tulevikus teen endale youtube kanali, kuid praegu meeldib mulle oma elustiili kajastada ja väljendada piltidega ning kirjutades.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Minu arust ei ole. Kel vähegi soovi ja ideid on siis andke minna ja pidage blogi! Ma isiklikult ei pea blogi selleks, et hullult kasumit saada ja n.ö tasuta tooteid turundada vaid pigem, et jagada oma kogemusi, mõtteid ja ideid teistega.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Mulle meeldib teha jutu- ja pildipostitusi, sest nii saan end kõige paremini väljendada.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Nagu ma eelnevalt mainisin siis olen oma blogis aus ning ei tee seda raha pärast. Ning ma usun, et pigem keelduksin sellisest koostööst

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Mulle läheb väga korda, mida inimesed arvavad ja ütlevad ning õnneks on enamjaolt positiivne tagasiside. Olen endale algusest peale teinud selgeks, et ma ei saagi kõigile meeldida ja see on täiesti okei ning ma teen seda kõike enda jaoks ja ajan oma asja. Häid ja südant soojendavaid sõnumeid olen kuhjaga saanud niiet ei hakka eraldi midagi esile tõstma. Ma olen väga tänulik oma jälgijatele!

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Mul endal ei tule küll hetkel pähe, et oleksin midagi kirjutama hakanud ja siis mõelnud, et parem kui ma ikka ei kirjutaks sellest. Kui inimene kirjutab midagi väga isiklikku siis peab ta valmis olema, et kindlasti on inimestel erinevad vaatenurgad ning need võivad olla poolt ja vastu. Küll aga kui inimene tunneb, et nii on parem, kui saab selle teema enda jaoks lahti kirjutada ning teistele jagada siis miks mitte. 

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Minu päris esimene blogipostitus on täitsa alles Fitness.ee foorumis ning eks ikka mul vaatenurk muutunud ja kirjastiil, kuid see mis õhinaga ma seda tol momendil kirjutasin oli kirjeldamatu! Eks seda lugedes tuleb väike muie ikka näole.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.