Blogija Taisi AltermannFoto: Erakogu
Blogid
3. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Taisi Altermann: blogisid pole Eestis palju, sest keegi meist ei tee ju samasuguseid postitusi

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi. 

Nimi, vanus, amet: Taisi Altermann, 16aastane, õpin.

Bloginimi ja -aadress: Mylittlelife, mylittlelifecom.wordpress.com

Lugejate arv päevas: Hetkel veel vähe, aga oleneb mis teemal on postitus ja kus postituse linki jagan.

Kui kaua oled bloginud: Alustasin 2015. aastal Bloggeri keskkonnas, aga 2017. aasta märtsis kolisin üle Wordpressi.

Kandideerimise kategooria: Noorteblogid. 

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Minu praegune blogi on tegelikult teine. Esimene oli minu nimega, aga see ei meeldinud mulle väga. Praeguse blogi nimi tuli üsna järsku, tahtsin tegelikult blogida mitte oma elust, vaid muudel teemadel, aga siiski sai sellest minu elu kirjeldav blogi. 

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Otseselt ei ole mul selliseid teemasid. Kui tahan millestki rääkida, siis kirjutangi sellest postituse valmis.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Pigem kirjutan õhtuti, sest päeval olen ma koolis.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Ma olen mõelnud sellele, aga selle teemaga jääb küll julgusest puudu.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Blogijaid pole kunagi Eestis liiga palju, sest meist keegi ei tee ju täpselt samasuguseid postitusi jne.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Oleneb mis teemast ma parasjagu kirjutama hakkan. Mõnes on rohkem juttu ja vähe pilte, aga mõnes hoopis vastupidi. Oleneb ka sellest, kas olen saanud mingeid pilte teha. Muidu meeldib pildipostitusi rohkem teha, sest lugejatel on minumeelest pilte huvitavam vaadata kui lugeda.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud – kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Mul pole veel sellist olukorda olnud. Hetkel arvan, et ma pigem kirjutaksin ausalt ja kaotaksin raha ning koostööpartneri. Või keelduksin kohe koostööst, sest mulle lihtsalt ei meeldigi see toode.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Minu postitusi blogis ei ole kommenteeritud, küll aga väljaspool seda. Rohkem on olnud positiivseid kommentaare. Isegi kui tuleb mõni negatiivne, siis ma õpin sellest ja üritan järgmise postitusega teha paremini.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Oleneb olukorrast. Mul pole olnud sellist olukorda, sest kui ma tahan, siis kirjutangi sellest, millest tahan. Ma ei käsi kellelgi lugeda, kui miski teda selle juures häirib. Aga minu arust valib iga blogija ise, millest soovib kirjutada.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega

Minu esimene postitus on kättesaadav, aga seda minu esimesel blogilehel (loe SIIT). Ma mõtlen nüüd, et miks ma kirjutasin seal, et kitarr oli mul koolis kohustuslik - kes selle teadmisega midagi peale hakkab/hakkas.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.