Kähriku püüdmise puurFoto: Hillar Kohv
Müstika
1. aprill 2018, 21:33

Hillar Kohv: "See ei ole aprillinali!"

Tohoo hullu! Hillar Kohvi poissmehekööki tungis kährik (48)

"Kui mitu suve tagasi susises suur must nastik mul köögiaknal, siis see oli hirmuäratav vaatepilt, aga nüüd käis keldriaugust köögis öösel kährik ning see veelgi jubedam kogemus," rääkis legendaarne kirjasaatja Hillar Kohv Õhtulehele.

Kohv seletas, et kuna ilmad on olnud külmad, hoidis ta vahepeal toitu esikus. Korraga kuulis mees aga, et esikus on mingi kolin.

"Kui lambivalguse kolina suunas lasin, vaatas mulle otsa vilavate silmadega kährik ning sel hetkel läks ta minema," meenutab Kohv hiljutist kohtumist väikekiskjaga. Sellega seiklused aga ei piirdunud. Ööl vastu 30 märtsit oli kährik Kohvi köögis taas platsis ning tekitas seal palju segadust.

"Avastasin, et kööki tungis kutsumata külaline keldriluugi kaudu," lisab Kohv ning rõhutab oma kirjas, et tegemist ei ole aprillnaljaga.

Kirjasaatja võttis ühendust kohalike jahimeestega, et uurida, kas neil on vastavaid lõkse, raudu või püüniseid kähriku tabamiseks. Selgus, et ulukite püüdmisel raudu kasutada ei tohi ning kui veel peaks kährik majja tungima, siis peab midagi tõsiselt ette võtma.

"Mul on ka kass Mustik ning kardan, et kährik võib kassilegi kallale minna," on Kohv mures. Ta lisab, et on kährikuid kohanud õues ja maja ümbruses ka varem ning nii mõnegi kähriku laip on maanteel olnud. Sügisel käivad kährikud aga õunapuude all õunu söömas.

Üks jahimees laenutas Kohvile kähriku kinni püüdmiseks vastavat puuri. Paar viimast ööd on mehe sõnul olukord rahulik olnud.