Piret Järvis-Milder ja Lenna KuurmaaFoto: ERR
Inimesed
1. aprill 2018, 10:43

LÕPUKS OMETI! Vanilla Ninja tuleb pärast 12aastast pausi taas kokku! (7)

Saates "Hommik Anuga" olid külas kunagise tüdrukutebändi Vanilla Ninja liikmed Piret Järvis-Milder ja Lenna Kuurmaa, kes andsid teada, et pärast 12 aastast loomepausi on bänd otsustanud taas kokku saada.

"Suvest hakkame tuuritama ja plaadimaterjali valmistama," rääkisid ninjad. Kuigi esialgu on bändil plaan kontserte anda Saksamaal, Austrias ja Šveitsis, kus asub ninjade suurim fännibaas, ei välista lauljad, et mõni kontsert ka kodumaal antakse. "Tuumik saab meil olema kolmeliikmeline. Meiega lisandub ka Katrin Siska," rääkisid Piret ja Lenna. "Rääkisime ka endise bändikaaslase Maarja Kiviga, aga kuna ta elab juba mõnda aega Los Angeleses, ei saanud me logistiliselt seda klappima."

"Oleme peaaegu igal aastal mõelnud bändi ühinemisest. Seekord sai ajendiks konkreetne pakkumine Saksamaalt. Selliseid pakkumisi tavaliselt hõbekandikul ette ei tooda," rääkis Lenna.

Vanilla Ninja sai alguse aastal 2002, mil Sven Lõhmus juba varem casting'u teel leitud lauljatele Piretile ja Katrinile lisas juurde Eesti Eurovisiooni eelvoorus silma jäänud lauljatari Maarja ja tema kooliõe, konkursil Fizz Superstar osalenud Lenna. Bändi muusikaliseks stiiliks sai pop-rokk.

2003. aasta sügisel hakkas Vanilla Ninja sisenema Saksamaa muusikaturule. Produtsent David Brandese käe all ja koostöös plaadifirmaga Bros Music anti välja esimene rahvusvaheline singel "Tough Enough", mis osutus vägagi edukaks. 2004. aasta suvel anti välja plaat "Traces Of Sadness". Plaati esitleti kontserditurneedel tervel Saksamaal. Plaat oli edukas ja pälvis mitmeid "Kuldplaadi" auhindu.

 

2004 juunis tabas bändi ja fänne suur ehmatus, kui solist Maarja otsustas bändist lahkuda lapseootuse tõttu. Mõnda aega esinesid Vanilla Ninja tüdrukud kolmekesi, kuid varsti hakati otsima uut neljandat liiget, kelleks valiti Triinu Kivilaan. Järgnes mitu singlit ning 2005. aasta kevadel ilmus Vanilla Ninjal kolmas plaat "Blue Tattoo".

2005. aasta Eurovisionil esindas Vanilla Ninja Šveitsi lauluga "Cool Vibes", saades finaalis 128 punktiga 8. koha.

 

Loomingut esitatakse ka edaspidi inglise keeles. "Oleme kaasatud projekti, aga David Brandes on see, kes meile muusikat kirjutab," rääkisid Vanilla Ninja liimed.

Piret ja Lenna rääkisid ka bädi legendaarsest jäätisest, mis on poelettidel olnud juba üle kümne aasta ning on endiselt Eesti enim müüv jäätis. Ninjad mainisid, et Saksamaa muusikaturgu sisenedes oli sealsetel inimestel raske uskuda, et ühel bändil on omanimeline jäätis. Peale armastatud jäätise on olnud ka teisi bänditooteid, aga  need ei ole kauaks püsima jäänud.

Millal saab kuulda Vanilla Ninja uut loomingut? Seda juba juunikuus, kui lastakse välja esimene singel: "Singel on välja valitud ja valmis. Juunis on see hetk, kui saab üle aastate taas Vanilla Ninja muusikat kuulda," rääkisid ninjad kuid jätsid singli nime veel avaldamata. 

Siiski tundub, et Anu tõmbas kõik suured fännid korralikult haneks, sest ERR Menu portaalis on uudise all teaadaanne: "PS. Ninjafännid, täna on 1. aprill."