KreenholmFoto: Vox Populi Noorte Segakoor
Saund
31. märts 2018, 20:16

FOTOD | Vox Populi andis ärajäänud etenduse toetuseks tühjale saalile kontserdi (4)

30. märtsil legendaarses töölisvabrikus toimuma pidanud "Oomeni" etendused jäeti ära tehniliste takistuste tõttu. Noorte segakoor Vox Populi avaldas reedel toetust unikaalse ekskursioon-lavastuse "Oomen" toetuseks, kandes Narva Kreenholmi manufaktuuris laulud ette tühjale saalile.Koor võttis ekskursiooni ette eesmärgiga näidata etenduse võimsust ajaloolises tehasehoones, mis on igapäevaselt publikule suletud ning avaldada lootust, et "Oomen" saab siiski võimalikuks tulevikus. Kooriga sõitsid kaasa ärajäänud lavastuse lavastaja Jarmo Reha, kunstnik Liina Tepand, dramaturg Aare Pilv ja näitleja Bert Raudsep.

Ekskursioon-lavastus "Oomen" Kreenholmi suletud ketramismajas kutsub vaataja keskkonda, kus on tehtud palju ränka ja ebainimlikes tingimustes vabrikutööd ning jutustab seal loo, mis tõstatab küsimusi ka meie praeguse ühiskonna ja selle hetkeseisu kohta. "Oomeni" lavastajaks oli Jarmo Reha, teksti autoriks Aleksei Gastev. Lavastuses pidid mängima Mirtel Pohla, Riina Maidre, Bert Raudsep, Pääru Oja ning kaasa pidi tegema Noorte Segakoor Vox Populi.

Vox Populi loodi 2006. aastal, kooris laulab 54 lauljat. Vox Populi dirigent on Janne Fridolin, hääleseadja Andreas Väljamäe.

PDF pileti omanikel kannab Piletilevi kontor raha tagasi kontole, kust ost oli sooritatud. Raha laekub 7 tööpäeva jooksul. Tavapileteid ostetakse tagasi kõigis Piletilevi müügipunktides v.a Circle K  teenindusjaamades.