Blogija Marika KrapivnitskiFoto: Erakogu
Blogid
2. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Marika Krapivnitski: kirjutamisel ei tule mul puudu julgusest, vaid publikust (2)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi. 

Nimi, vanus, amet: Marika Krapivnitski, 17, gümnaasiumiõpilane.

Bloginimi ja –aadress: marikakrapivnitski, marikakrapivnitski.wordpress.com

Lugejate arv päevas: Hetkel ei oska öelda, sest olen blogimises maha jäänud natuke, soovin ilusti alustada.

Kui kaua oled bloginud: 2 aastat.

Kandideerimise kategooria: noorteblogid

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Plaanis oligi ainult üks nimi, mis siis on hetkel bloginimi.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Julgusest ei jää puudu, vaid pigem publikust, kes kuulaks. Soovin rääkida paljudest asjadest, nagu näiteks vaimne tervis, kooli probleemid, vägivald, LGBTQ jne.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Pigem päeval. Mulle meeldib minna raamatukokku või kohvikusse, kus saan rahulikult kirjutada või siis pilte töödelda.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Olen tegelenud vlogimisega, aga see on olnud selline minu ja mu sõprade vaheline. Tegeleks mõlemaga.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Kui sulle meeldib teha midagi, siis ei peaks muretsema, kui paljud teised seda teevad ja kuidas. Tööta enda eesmärkide nimel ja näita inimestele, mis sind eriliseks teeb.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Tegelen fotograafiaga nii, et pildipostitused on ikkagi minu lemmikud.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Ma ei võtaks seda pakkumist üldsegi vastu kui mulle ei meeldi nende toode, nii jääb draama ära.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Üks positiivsemaid kommentaare, mis ma sain, oli ühe fotograafia blogi poolt. Me jälgime üksteist sotsiaalmeedias ja toetame üksteist siiamaani. Seda kirjutades praegu ei meenu mulle negatiivseid kommentaare. Kui neid oli, siis olen need suutnud lihtsalt unustada.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Olen küll alustanud teemade kirjutamist, siis mitte postitanud. Ma ei ole neid kustutanud, kunagi tuleb äkki julgust need postitada. Olen kirjutanud paar postitust vaimse tervise kohta, aga need tulid päris isiklikud välja ja ei julgenud väga postitada.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Minu kõige esimene ei ole enam saadaval, see on ära kustutatud. Selle juures ei olnud midagi väga erilist, need olid lihtsalt pildid, mis ma Tallinna peal tegin. Kui ma alustasin, siis mul polnud õrna aimugi, mis ma teen.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.