Inimesed

Saaremaa ettekuulutaja sai kuulsaks sellega, et saatis Hitlerile ja Stalinile kirju 1000aastase rahuriigi koosseisu astumiseks

Veel 75aastaselt ronis prohvet Seiu mööda puid ja kuulutas jumalasõna (23)

LISA KOMMENTAAR

1. aprill 2018, 22:55
Kas mitte Vahur Kersna ei teinud temast saadet kuskil 90-ndatel? Lasi mehel rääkida ja köie otsas kiikuda.
!!!1. aprill 2018, 13:13
Usk või tal ju siiras ning lapsemeelne ollagi, aga.. Sellise naiivse prohveti ennustusi on raske uskuda. Tegelikult tahtsid sellist tuhandeaastast maailmariiki nii Stalin kui ka Hitler. Stalin unistas ajast kus maailma kõige viimane riik vabatahtlikult NSV Liidu koosseisu asub. Hitler sonis aga Tuhandeastasest Kolmandast Reichist, kuhu pidi kuuluma terve Euroopa. Ideed olid sarnased (kuigi Stalinil grandioossemgi) aga viga oli lles, et. kurainapärasemalt väljendudes - batkosid sai ühe platsi peale liialt palju! Nii Stalin kui Hitler unistasid iseennast sinna maailmariigi etteotsa ning oma mõtte- ja ideevenna jaoks polnud seal lihtsalt enam vaba kohra. Konflikt oli paraamatu.
Maia1. aprill 2018, 13:51
Mina arvan ,et Seial oli peale usu ja unistuse tuhandeaastasest rahuriigist haiglane vajadus kuidagi silma paista ehk kogu aeg "pildil olla".
Seda ma ei usu , et tõelisi prohveteid olemas oleks . Ei suuda keegi tulevikku ette näha.
Sääre Setu31. märts 2018, 17:01
Ühesõnaga, pidas end oravaks.
!1. aprill 2018, 14:14
Kahjuks ei olnud tol ajal veel oravaparteid.
Okkultne maailm31. märts 2018, 17:00
Kaarma-Suure valla elanikule Aleks. S-le on salapäraselt teada antud mõned nägemuslikud või prohvetlikud ettekuulutused, mida S. ise nimetab Tõevaimu ettekuulutuseks.
Nagu S. jutustab, ilmutanud temale need ettekuulutused 6. oktoobri öösel kl. 2–4 vahel, tema poolärkvel olekul, üks vaim, tundmatu, keskmise kasvuga habemeta, hallis riides, umbes keskealise või noorema, väga lahke ja viisaka mehe näol, tungiva sooviga neid ettekuulutusi kõigile rahvastele teatavaks teha.
Täpselt kuu aega hiljem, nimelt 6. novembril kl. 2–4 vahel öösel, kordunud sama nägemus. S. olnud seetõttu vähe ärevuses ja kirjutanud ettekuulutused paberile, kuid viivitanud nende avaldamisega, soovides ära oodata asja edaspidist käiku. Kuid 6. detsembri öösel kl. 2–4 vahel kordunud täpselt sama nägemus juba kolmandat korda. Nüüd polevat S. saanud enam hallis rõivais mehe tungivale soovile, mis kujunenud temas mingiks sisemiseks tungiks, vastu seiste ettekuulutuste avaldamiseks, mis on järgmised:
1) Eesti riigi kohta ütleb Tõevaim:
Väike noormees oma vendade seas, keda peetakse viletsaks ja tühiseks ning kõigist põlatakse, päästab Eesti ära ja viib välja mülkast, kuhu Eesti ja tema õed kistud, ning viib ta mustade raiskkullide küüsist oma vanemate suure majja, ülemisse tuppa, kus Eesti ja tema päästja endid kihlavad, kui tõsine pruut ja peig.
2) Saksa III riigi kohta ütleb Tõevaim:
Vaata, ma löön oma kämblaga maha selle kahe ja poole jala pikkuse mehikese, kes verega värvib ja oma riided on minu pühade ning minu isa õigete verega pealaest jalatallani määrinud, mis nores [?] ja pruuniks läinud. Sina häbemata metsaline, kes sa künkal seisad ja tingid kui juut lõunamaa valgerõivalistega, et neilt poolmuidu nende „härgi” kätte saada. Vaata ma rudjun sind oma parema käega kokku, nii et su kondid ragisevad ja panen sind põhjamaa meeste ette nende pingi peale seljali ning laon sulle koormaks kolm risti peale. Aga see kangekaelne sugu ajab end siiski veel istukile, ja siis rudjun ma teda veel lõpulikult ja laon talle veel teist kolm risti peale. Ja nii panen ma ta kahekümneks tunniks kuue risti koorma alla, põhjamaa hallirõivuliste meelevalda jättes.
3) Üldiste tõdede kohta ütleb Tõevaim:
Ma tahan vaenlased segi paisata ja kõik vaenlaste-vaenlased segamini raputada ning neid hästi ühte segada. Rahvad peavad näha saama, kuida mina kõik olen õieti teinud nii, et teie peate uskuma ja austama seda, kes kõik teeb. Ja teie inimlapsed! Miks teie kihutate edasi-tagasi kui hullumeelsed ühest paigast teise ja otsite, aga ei leia, mida otsite?! Seisatage korraks ja vaadake hästi peenelt ja vabalt, ilma ühegi ebakombeta, minu kahekordne seaduselaegas läbi. Selleks olen mina kõik õieti paigale pannud, mida teie otsite. Ja mina saan teile sest ajast katet kergitama, et teie võiksite kõik õieti näha ja äratunda, mida teie olete taga otsinud.
Nagu S. seletab, lubatud viimase ettekuulutuse suhtes edaspidi seletusi anda selle õieti mõistmiseks.
Lihtne inimene31. märts 2018, 17:33
Vat mitte midagi ei saanud aru,mida Tõevaim ütelda tahtis.
JUHAN1. aprill 2018, 14:22
Igasugus pimeduses ilmuvate öiste vaimde kohta tuleks siiski ettevaatlikum olla. On ju piiblis endask kirjas et ka saatan ja kiusaja võib inimesele ka tõeingli rüüski ilmuda, tevasesaadikuna esineda.
Minule1. aprill 2018, 14:48
on õpetatud,et ei ole vaja karta vaime,vaid inimesi.
???1. aprill 2018, 14:19
Miks arvad, et see ennustus nr.2 just Saksamaa kohta käis? Stalin oli tegelikult jõhkram ning veelgi verisem vennike. Ja pigem oli ka tema see kääbusekasvuline. Hitlerist igatahes lühemgi.
Väike märkus1. aprill 2018, 21:14
Stalin oli Hitleri kõrval poisike.
Hitleril õnnestus lihtsalt lustist tappa rohkem tsiviilisikuid, kui sakslased ja nende liitlased sõjas kaotasid.
Tema käsilased, kaasa arvatud ka eestlased Valgevenes ja Pihkvas tegid seda mõnuga- tsiviilisikuid tapeti 8 (loeme kaheksa) korda sõduritest rohkem.
???2. aprill 2018, 03:33
Ja kui palju NSVL rahvad Stalini kollektiviseerimise, vangilaagrite, küüditamiste ja organiseeritud näljahädade tõttu tsiviilinimesi kaotasid? Ainuüksi kurikuulus 1932-1933.a. - Ukrainas, Donimaal ja Kubanis korraldatud Golodiómor läks maksma hinnanguliselt kuni 8 miljonit inimelu. Kus maainimestelt võeti vägisi ära kogu nende viljasaak ning nad jäeti lihtsalt nälga surema. Selleks et nälginute hordid linnadesse kerjama või röövima ei trügiks, selleks kasutati sõjaväe abi. Ka kuule ning tääke. Õnnetud inimesed laskusid lausa kannibalismin, inimliha söömiseni.
Aga ega parteikoolis seda vistei õpetatud?
Lisaks, kui palju hukkus rahvast sõja puhkedes tänu Stalini organiseeritud hävituspataljonlastele. Kes taganedes hävitasid toidutagavarad, vilja nng loomad ja põletasid maha külad. Jättes oma inimesed nälga ja 1941-42 aasta talve 40-45 kraadiste pakaste kätte.
21:14-le2. aprill 2018, 13:40
Kas see on aprillinali? Niisugusel raskel sõjateemal ei sobi nalja teha!
Kui kedagi31. märts 2018, 16:44
sõimata, siis pildilolevat, targa näoga meest mitte.
???1. aprill 2018, 14:26
Mis ajast nägu siis tarkuse mõõdupuuks on? Näiteks äsja surnud inglise tippfüüsik Hawking küll näost kuigi geniaalne välja ei näinud. Pigem võinuks teda näo järgi, vabandage väljendit, olulise arengu peetusega isikuks pidada. Kuid ometigi oli mees vaat et kaaaja suurim füüsik pärast Einsteini.
ei muuda kommentaari31. märts 2018, 16:43
miks lastet halvad läbi normaalseid mitte
Ants31. märts 2018, 11:54
Ta võis ju kirju kirjutada nii Stalinile kui ka Hitlerile,aga need kirjad ei jõudnud kunagi adressaatideni.
Eino Taruk31. märts 2018, 11:37
Nägin teda. Sõitis vana jalgrattaga ja kõneles läbi lömmis isetehtud "megafoni". Hull keda millegipärast respekteeriti.
31. märts 2018, 13:21
igasugused hullud on ususektides teretulnud.
mari31. märts 2018, 14:20
Nii palju kui mina aru sain, ei olnud tal sekti. Väga lahe kuju.
maakas31. märts 2018, 11:31
Kas tema looming on pirnisort Seiu?
Eino Taruk31. märts 2018, 11:38
Ma olin küll väga noor, aga midagi räägiti nn. seiu võipirnist jah.
K-J31. märts 2018, 16:03
On jah, see Seiu pirn tema aretatud, suured, mahlased ja magusad, valmivad vara, mina paremat pirni pole saanud, minu puuotsast käisid ärksamad aiapidajad pookeoksi võtmas.