Kristin VaarmannFoto: Erakogu
Blogid
8. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Raamatutest blogiv Kristin Vaarmann: hoian end vahel oma arvamust kirja pannes ka tagasi, sest ma ise raamatuid ei kirjuta

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi. 

Nimi, vanus, amet: Kristin Vaarmann, 24, töötan SMT operaatorina

Bloginimi ja –aadress: Loetud raamatud, meeldiblugeda.blogspot.com.ee

Lugejate arv päevas: 500-600

Kui kaua oled bloginud: 5 aastat 3 kuud. Alustasin 2012 aasta detsembris

Kandideerimise kategooria: Kultuuriblogid

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi? 

Eriti ei mäleta mis nimed olid, aga kindlasti midagi raamatutega seoses, meeldivad raamatud, uued ja vanad raamatud. Kuid valituks sai "Loetud raamatud", sest see on konkreetne teema, millest ma oma blogis kirjutan, olenemata kas raamat oleks minu jaoks hea või halb, huvitav või igav lugeda. 

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Ikka on, ning pannes kirja oma arvamust raamatutest, olen mõnikord tõepoolest ka tagasi hoidnud, et mitte väga kriitiline olla, kuna ma ise raamatuid ei kirjuta.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Kuidas kunagi, oleneb millal ma raamatu läbi saan. Püüan võimalikult kiiresti loetud materjali kirja panna, aga üldjuhul siiski päeval.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Mulle meeldib ja ma eelistan oma arvamust kirja panna. Olen küll mõelnud vlogimisele, aga see ei ole niivõrd huvitav minu jaoks kui blogimine. Ja kirjutamine on minu jaoks ka kergem ja kiirem viis. 

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Alati võib rohkem olla. Paljud blogid on salajased või niivõrd väikesed et ei saa piisavalt tähelepanu. Pooldan blogimist, kellel aga vähegi huvi ja soovi on.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Eelistan jutu-, ja pildipostitusi, sest mulle on tunduvalt lihtsam ja meeldivam kirjutada oma postitust kui rääkida.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Ma usun, et ma siiski kirjutaks, kuidas asi on, sest ma ei saa kiita midagi, mis mulle tõesõna ei meeldi. Inimestel on õigus oma arvamusele ja kui see tootjale ei meeldi, siis tuleb oma toodet muuta või leida keegi, kes on nõus seda kiitma.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Õnneks või kahjuks pole kellelegi mul kommentaaridega probleeme olnud. Kui keegi kommenteerib, kas hästi või halvasti, on see tagasiside ja vajalik. Kui kellelegi midagi ei meeldi siis eks ma ikka püüan rohkem arvesse võtta, kuid jään siiski oma teema juurde. 

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Minu blogi ei sisalda niivõrd isiklikke teemasid.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Jah, kõik postitused alates 2012. aastast on saadaval. Naljakas tunne on -  vähene informatsioon, kujundus täielikult erinev ja postituse ülesehitus on teine. Aga hea on vaadata, kuidas minu maitse ja eelistused aastatega muutunud on.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.