Mihkel RaudFoto: Robin Roots
Tele
8. aprill 2018, 21:30

Mihkel Raud “Legendide lahingust”: Tanja oli väga vaimukas, seal ei olnud midagi sellist, mis mind oleks solvanud (9)

“Ma arvan, et läks väga toredasi, meeleolukat ja vahvalt,” rääkis Mihkel Raud pärast Tanja Mihhailovaga maha peetud räpilahingut. “Mul on väga hea meel, et mul oli Tanjaga võimalik seda lahingut pidada, sest meid seob ju rohkem kui esmapilgul tundub, me oleme mõlemad sama elukutse esindajad, ehk talendikohtunikud,” räägib mees.

“Mul oli väga hea meel, et ta oli nõus minuga seda matši pidama. Ma arvan, et meil läks väga toredasti,” lisab ta. 

Saate formaat on väga kihvt!

Mida arvab Raud aga sellisest saate kontseptsioonist üleüldiselt? Tundub üsna ekstreemne, et kuulsused pannakse kokku, et nad teineteise pihta publiku ees solvanguid pilluks. Näiteks saates käinud Anu Saagim tunnistas pärast räpilahingut Krista Lensiniga, et ta siiski kahetses, et ta seal saates käis, kellegi teise poolt kirjutatud roppusi pidi ette kandma ning seega oli tema jaoks selline formaat suht vastuvõetamatu.

Rauale see formaat meeldib

“Ma olen näinud seda, see on Ameerika formaat “Drop the mic” ja olen seda Ameerikas näinud. Minu arust on see kihvt formaat, väga tore ja vahva, annab inimestele võimaluse olla eneseirooniline ja mulle väga meeldib inimeste juures eneseiroonia, ma pean ka ise ennast väga enseirooniliseks inimeseks,” sõnab Raud. “Nii et mulle see formaat väga meeldib ja nii palju kui ma täna olen kohapeal ja varasemates saadetes, tundub, et Eestis on selle formaadi kodustamine väga hästi õnnestunud, mis on väga tore!” lisab ta.

Raud kirjutas enda räpiteksti ise

Varasemates saadetes on saanud televaatajad näha kuulsuste vahel tõelist verbaalset tulevärki ning solvatud on nii üksteise tegevust kui välimust. Mis oli Raua arvates siis Tanja kõige vingem solvang? “No ei olnud seal midagi sellist, mis oleks mind väga solvanud. Kõik oli väga vaimukas ja särav, väga asjassepuutuv, nagu inglise keeles öeldakse to the point. Väga vahvad riimid olid tal!” naeris Raud. 

Kui teistel kuulsustel on vängeid räpiriime aidanud koostada nende mentorid, Genka, räpipundi 5MIINUST räppar Põhja Korea, esimestes saadetes ka Jarek Kasar ehk Chalice, siis Raud kirjutas Tanja jaoks teksti täiesti iseseisvalt. Teatavasti ei ole mees ju üldse mitte suu peale kukkunud ning ka kirjutamisandega on Raual kõik kõige paremas korras. 

“Tekst tuli veidi lihtsamalt kui ma kartsin, sest ega ma ei ole ju sellist räppteksti varem kirjutanud, seal on väga selge, isegi mitte niivõrd meetrika, aga teatav esteetiline aspekt. Aga kui ma hakkasin seda kirjutama, tuli see ootamatult kiiresti,” tunnistab ta. “Me kirjutasime seda niiöelda korda-mööda vastakuti, mina sain kõigepealt ühe Tanja salmi, siis ma kirjutasin sinna vastu, siis käis see niimoodi ping-pongis. See sündis ikka kiiresti ja üsna valutult,” selgitab ta. 

Kas aga niimoodi teineteise vigade välja toomine inimesi tülli ei aja? Isegi, kui tegu on heade ja pikaajaliste sõpradega… “Noh, see oleneb inimesest, ega ma oska kõigi eest rääkida. Aga need inimesed kes siin saates osalevad, ei ole kindlasti sellised inimesed, kes kuidagi võtaks seda tõsiselt,” arvab Raud. “Ma arvan, et kõik inimesed, kes siin saates on, on eneseiroonia võimelised inimesed ja ma rõhutan veelkord, et minu jaoks on see tohutult tähtis omadus. Kui seda inimeseses ei ole, on kurvasti. Aga siin, kõik inimesed, kes on seda saadet tegemas ja siin võistlemas, kõigil on see olemas,” kinnitab ta.