ÕL TV | Õhtuleht
21. aprill 2019, 10:32

Kas Õhtuleht sai jaanalinnumunast jagu?

VIDEOKATSE | Matk munamaailma: mis vahe on jaanalinnu, hane, pardi, kana ja vuti munadel? (12)

Kui jaanalinnu muna on vuti omast üle saja korra suurem, siis maitsevahe pole kaugeltki nii märgatav. Pigem võib siinkohal tsiteerida kolleegi, kes pärast degusteerimist tõdes, et munad nagu munad ikka.      

Kui jaanalinnu muna on vuti oma üle saja korra suurem, siis maitsevahe pole kaugeltki nii märgatav. Pigem võib siinkohal tsiteerida kolleegi, kes pärast degusteerimist tõdes, et munad nagu munad ikka.      

Suurushullustus võib välja lüüa väga erineval kujul - mina näiteks otsustasin munapühadeks keeta tänavu jaanalinnumuna. Ja võrdluseks panna patta ka paar hane-, pardi- ja vutimuna. Unustamata seejuures muidugi kanamune.

Sissejuhatuseks tellin Tagurpidi Lavkast ära hane- ja pardimunad. Ja siis tekib tõrge, sest ühestki poest ei õnnestu eelmisel nädalal jaanalinnumuna leida. Helistades Sassi talu jaanalinnufarmi selgub, et kuna väljas on külm, siis jaanalinnud veel ei mune. Teine kõne Muhu jaanalinnufarmi lisab taas lootust - kahest meretagusest jaanalinnuperest üks siiski muneb ja lahke pererahvas lubab muna posti panna. Mul pole muud muret, kui see Viru keskuse Omniva pakiautomaadist ära võtta.  

Aga sellega  mu munamured veel ei lõpe. Olles muna koduköögis mullikilest välja harutanud, saan aru, et meie pere kõige suurem supipott on talle väike. 

Edasi lugemiseks: