Marit RattaseppFoto: Guendalina Pillisio & Raimo Riberg www.prfotostudio.com
Blogid
16. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Marit Rattasepp: igal inimesel on oma piir, kui lähedale ta inimesed oma hingeelule laseb (3)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Marit Rattasepp, 26 aastane,

Bloginimi ja -aadress: Marit Rattasepp, marit.rattasepp.ee/

Lugejate arv päevas: 100 -150. Postituse avaldamisel umbes 3-400.

Kui kaua oled bloginud: Bloginud olen alates 20. märtsist 2018

Kandideerimise kategooria: Aasta uustulnukas

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Kuna tegu on minu elustiili blogiga siis algusest peale plaanisingi enda nime lihtsalt kasutada. 

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Kindlasti on selliseid delikaatseid teemasid, mille puhul tahaksin sõna võtta aga veel ei ole jõudnud. Ma ei usu, et julgust otseselt puudu jääb, tuleb lihtsalt oma mõtteid selgelt väljendada.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Siiamaani olen kirjutanud päevasel ajal, kuid seda tuleb tunnistada küll, et postituste ideed tekivad pigem enne magama jäämist või isegi öösiti. Üritan siis kiiresti telefoni märkmeid teha, et hommikul ikka meeles veel oleks.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Enda blogis olen mõelnud kindlasti ka vlogida, kuid pole veel sinnamaani jõudnud.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Seni, kuni inimesed ise naudivad oma tegevusi, siis ei saa see olla halb. Samamoodi võiks öelda, et väikese Eesti kohta on meil liiga palju poliitikuid.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Hetkel pole ma videopostitusi veel teinud aga kuna mulle meeldib pildistada, siis võib öelda, et hetkel meeldib toidupostitusi koos piltidega kõige enam teha.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Kuna tegu on blogiga, mis kajastab minu elu läbi minu silmade siis kõik, mida ma seal räägin on aus. Koostööst tuleks loobuda, sest kui ma ise ikka ei näe selle toote fenomeni ja mulle see ei meeldi siis lihtsalt nii on.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Nüüd jään küll vastuse võlgu, sest blogi on tegutsenud lühikest aega. Mis puutub aga negatiivsesse vastukajasse, siis selle saamine on loomulik. Loomulikult ma ajan ikka oma asja edasi, kuid kriitika tuleb enda kasuks pöörata ja sellest õppida.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Igal inimesel on oma piir, kui lähedale ta inimesed oma hingeelule laseb. Eks see selgub, kui olen juba rohkem sisse elanud sellesse maailma.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega. 

Jah muidugi on, sest see on praktiliselt uus. Olen selle üle uhke ja ajab isu peale jälle. Blogipostitust saab vaadata siit: https://marit.rattasepp.ee/toit/tervislik-kirsi-chilli-smuuti/

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.