Jaagup KreemFoto: Alar Truu
Inimesed
29. märts 2018, 12:21

JAAGUP KREEM – 45: „Šokk oli siis, kui sain 30 ja mõtlesin, et kas nüüd ongi kõik teisiti. Tegelikult ei ole!“ (6)

„Tunne on täpselt samasugune nagu igal muul ajal. Minu jaoks on see ainult number. Šokk oli mul siis, kui sain 30 ja mõtlesin, et vau – kas nüüd ongi kõik teisiti. Tegelikult ei ole,“ räägib rokkar Jaagup Kreem, kes tähistas eile oma 45. sünnipäeva.

„Tunne on täpselt samasugune nagu igal muul ajal. Minu jaoks on see ainult number. Šokk oli mul siis, kui sain 30 ja mõtlesin, et vau – kas nüüd ongi kõik teisiti. Tegelikult ei ole,“ räägib rokkar Jaagup Kreem, kes tähistas eile oma 45. sünnipäeva.

Jaagup sõnab, et vanus ongi pelgalt number. „Tean inimesi, kes on juba 25aastaselt stressis ja läbi põlenud, kuid ka neid, kes on 70aastaselt endiselt elurõõmsad, vitaalsed, ägedad ja tugeva tervisega.“ Kreem ütleb, et eks sarnaselt naistele mõtlevad ka mehed vananemisele ja temagi vaatab teinekord tehtule tagasi, kuid see ei ole seotud sünnipäevadega. „Ma mõtlen sellistele asjadele pigem jõulude ajal – kuidas on aasta läinud, mis on olnud kõrg- ja madalpunktid – ning aastaplaane teen nädal enne aastavahetust.“

Jaagupil oli ka mullu suur tähtpäev – tema juhitav ansambel Terminaator tähistas 30. sünnipäeva. Sel puhul otsustasime Kreemi elule teistmoodi läheneda – valisime välja mõned Terminaatori lugude pealkirjad ja palusime Jaagupil rääkida iseendast märksõnade kaudu, mis pealkirjadest tuletatud.

„Alcohol“, „Viski“, „Kaktusviin“ – alkohol

„Meie ameti, rock’n’roll'i juurde, on alkohol juba algusest peale käinud. Õnneks polnud Eestis siis, kui meie alustasime, peale alkoholi eriti muid meelemürke. Mis seal salata, eks elus ole omajagu joodud ja tarvidusel juuakse veel,“ tõdeb ta. „Kuni ma oma kohtumistele ei hiline, tööd on õigel ajal tehtud ja see mind mingist otsast ei häiri, on kõik hästi. Ma ei ole mingi kargema otsa kõri ega ka nulltolerantsi austaja – tahan – võtan, ei taha – ei võta.“ Jaagup tunnistab, et suviti käib alkoholitarbimine kergemini, kui grilli kõrvale mõni õlu võetakse. „Ühel hetkel trennis saad aru, et enam ei maksa nii palju juua, ja võtad jälle vähem. See on enesetunde küsimus.

„Charleen“, „Carmen“, „Portselanist tüdruk“, „Millest on tehtud väikesed tüdrukud“ – naised

Naistest rääkides lähevad Jaagupil silmad särama. „Naised on ühed ebamaised olendid ja mulle alati inspiratsiooniallikaks olnud. Absoluutselt igas naises on midagi arusaamatut. Ma loodan, et sooneutraalsusega, kus juba liiklusmärke välja vahetatakse, liiga hoogu ka ei minda. Las meile, meestele, jääb see rõõm, et naised on – ma ei ütle, et nõrgemad – õrnemad. Mulle meeldib teha uksi lahti ja tõusta püsti, kui naine ruumi siseneb!“ ütleb ta.

Jaagup meenutab üht imelikku juhtumist 15 aasta tagusest ajast, kui üks feminist tema peale väga kurjaks sai. „Avasin naisele ukse ja ta küsis, et kas ta näeb välja nagu mingi invaliid ja kas tal pole käsi otsas, et saaks omale ise ukse lahti teha. Mind teeb see nii õudselt kurvaks!“ Jaagup ütleb, et muidugi tuleks meestele ja naistele sama töö eest sama palja maksta. „Aga naistes on midagi sellist, mida meestes pole. Kõik mehed jumaldavad naisi.“

Edasi lugemiseks: