Pille PürgFoto: Jörgen Norkroos
Inimesed
29. märts 2018, 12:47

Pille Pürg: kodus pandi Kännu Kukk ja angerjas laua peale ja isa lõi Ita Everiga jutu käima (11)

Eesti vingem paroodiatäht Pille Pürg meenutas saates "Hommikusöök staariga" meeleolukat lugu, kuidas ta 17-aastase tütarlapsena võõrustas lapsepõlvekodus oma suurt iidolit, Draamateatri näitlejannat Ita Everit.
Pille Pürg Foto: Jörgen Norkroos

Pürg elas tol ajal vanematega Tartus ning kirgliku autogrammikogujana saatis ta kirja Ita Everile, kes noorele teatrihuvilisele ka vastas.

Ühel hetkel võttis Pille Pürg kinnisideeks, et Ever peab talle külla tulema.

"Draamateater tegi Tartus külalisetendusi, mis võisid kesta mitu nädalat - näitlejad elasid siis hotellides. Ma olin kõva autogrammide koguja. See oli igaühel niimoodi. Tegin vanematele selgeks, et nüüd tuleb meile Ita Ever külla," rääkis Pürg. "Läksin peale Vanemuises toimunud etendust lava taha, kus lasin valvelauaproual Everi enda juurde kutsuda." 

Pärast põgusat vestlust Itaga oli Pille esitanud näitlejannale ootamatu küllakutse. Pürgi suureks üllatuseks vastas Ever: "Aga miks ka mitte!"

"Igatahes läksid mu vanemad talle järgmisel päeval Volgaga järgi. Ma olen ju direktori tütar! No ja siis pandi Kännu Kukk ja suitsuangerjas laua peale ja kuna mu isa polnud suu peale kukkunud, siis jagus neil Itaga juttu kauemaks, kui minul. Ita haakus minu isaga väga hästi," meenutab Pürg lõbusat lugu.

"Siis tuli etteastete kord. Panime Ita keset tuba istuma ning tuli hetk, kus mina hakkasin esinema. Siis sain aru, millega ma hakkama olen saanud - aga ega ma alla ei andnud," räägib naine.

Ita võttis Pürgi etteaste naeru ja pisaratega vastu. "Ma lähen Tallinnasse ja räägin vana Baskinile (Draamateatri näitleja Eino Baskin - toim.), mis siin Tartus toimub," olid näitlejanna sõnad.

"Esitasin Anne Veskit, mis on mind saatnud pea terve elu. Nüüd on lisandunud ka teisi leivanumbreid, aga Anne on põhiline ja ma ei tahagi sellest üle saada," lisas Pürg. Paroodianäitleja võitis 1998. aastal Moskvas imitaatorite konkursil ühe peapreemia, esitades Anne Veskina laulu "Obnim".

Anu Saagimi pikka intervjuud Pille Pürgiga loe SIIT