Must HuntFoto: Grete Laus-Evestus
Saund
29. märts 2018, 10:18

KUULA | Marko Atso uus bänd Must Hunt avaldas topeltsingli (11)

Eesti värskeimalt rokkival bändil Must Hunt ilmus täna topeltsingel suvel ilmuvalt plaadilt: “Tuli”/“Ei Allu!”. Muusika autoriks on Marko Atso ning sõnad on lugudele kirjutanud legendaarne Aapo Ilves.

Atsoga koos annavad bändis oma panuse ka laulja Laura Prits, muidu Ameerikas resideeruv kitarrist Brad Jurjens, noor muusikaline multitalent Simo Atso ning kähedate bassitoonidega panustab omalt poolt Toomas Pihel.

„Hetkel on meil koos selline bänd, mille kohta ma võin päris julgelt öelda, et Eestis ei ole seda mitte kellegagi võrrelda, sest see on kindlasti uudne. Vaimusilmas kujutasin täpselt sama asja ette, kui see mõte pähe tuli, et sellist asja peaks tegema. Ja et see ka kõlab täpselt samamoodi, on ikka jackpot,” on Atso oma uue bändiga rahul.

Ka Marko kohta on Bradil ainult kiidusõnu lausuda. „Minu meelest on Atso üks parimaid metal-trummareid maailmas üldse, mis siis, et ta eestlane on. Marko probleem oligi see, et ta ei leidnud Eestis sellist tüüpi, kellel oleks piisavalt aega ja poleks palju muid kohustusi. Siiamaani on meil kõik jube hästi sujunud, ma ei näe põhjust, miks edaspidi ei peaks sujuma,” ütleb ta. Tundub, et ka Ameerikast Eestis muusikat tegemas käia pole Jurjensi jaoks kontimurdev. “Aprillis lindistame plaadi, siis lähen vahepeal tagasi LA-sse ja tulen juunis tagasi, et Musta Hundiga kontserte andma hakata,” kinnitab ta.

Musta Hundi laulude sõnad on kirjutanud Aapo Ilves. „Raskeroki kõla andis mulle tuge juba siis, kui me veel valel pool raudset eesriiet elasime ja seetõttu pole nüüd, mil keelamiskultuur jälle pead üritab tõsta, vähimatki probleemi sellele vastanduvat tekstimetalli õigetesse vormidesse valada, liiatigi, kui need vormid on nii head, nagu Musta Hundi puhul vaieldamatult juhtus,” sõnab Ilves. “Plaadimaterjal on meil juba valmis, kuid et asi oleks veel vingem, vajab see enne lindistamist natukene kohendamist,” lisab Marko.

Musta Hundi topeltsingel on kõigile kuulamiseks saadaval juba tänasest, füüsilisel kujul ilmub singel täpselt nädala pärast ning kontserttegevust alustab bänd juuni alguses.

Bändi tegemistel saab kätt pulsil hoida nii Facebookis kui nende kodulehel.

Must Hunt - "Tuli"

Must Hunt - "Ei allu!"