Anne VeskiFoto: Martin Ahven
Eesti uudised
29. märts 2018, 10:11

UURING: kes on eestimaalaste arvates kodumaa suurim staar? (132)

Eesti elanikud peavad konkurentsitult kodumaa suurimaks staariks Anne Veskit. Seda kinnitab Kantar Emori poolt 1044 inimese hulgas läbi viidud küsitlus. 

Kantar Emor päris, keda tuntud Eesti inimestest saab pidada kõige suuremateks staarideks. Pakkuda võis kuni kolm nime. Veerand vastanutest leidis, et üks neist on kindlasti Anne Veski.

Anne Veski Foto: Martin Ahven

Ivo Linna sai 15 protsendi poolehoiu ning Tanel Padarit ja Arvo Pärti pidasid suurimaks staariks 12 protsenti vastanutest.

Ivo Linna Foto: Martin Ahven

Poliitikute seast jõudis staaride püünele esimesena president Kersti Kaljulaid (8 protsenti), kellele järgnes Edgar Savisaar (ligi 6 protsenti). 

Kersti Kaljulaid Foto: Alar Truu

Esikümnesse mahtusid veel Ita Ever, Anu Saagim, Kelly Sildaru ning ainsa lahkunud tähena Georg Ots.

Anu Saagim Foto: Jelena Rudi
Ita Ever Foto: Katrin Helend-Aaviku

Anne Veski on tõeline superstaar ka vanuserühmade lõikes, vaid 15-34aastased seavad Tanel Padari temast ette, ent sealgi on Veski kindel teine.

Tanel Padar Foto: Erlend Štaub

Kui Edgar Savisaar puudub eestlaste esikümnest sootuks, kuulub muukeelsete Eesti elanike imetluse teine koht endiselt Savisaarele. 14,5 protsenti peab teda suurimaks staariks.

Edgar Savisaar Foto: Teet Malsroos

Üllataval kombel mäletavad ja hindavad muust rahvusest Eesti elanikud Georg Otsa eestlastest paremini. Nii jõudis Ots 9,4 protsendiga nende eelistustes kolmandale kohale.

Georg Ots Foto: Eesti Filmiarhiiv

Kes on Anne Veski arvates staar?

Veskit rõõmustasid uuringu tulemused väga. „Olen ka 40 aastat laulnud ja selle nimel töötanud ja eks me oleme teinud koos oma tiimiga kõike rõõmuga. Oleme igal aastal midagi uut välja mõelnud ja tahan oma fänne ka tänavu üllatada,“ lausus diiva.

Ta andis vihje ning soovitas jälgida reklaame, millest peaks selguma, kuidas ta lavajuubelit kavatseb tähistada.

Kes on tema arvates aga suurim staar? „Küsige midagi kergemat! Enamasti nimetatakse staarideks ikka poplauljaid ja filminäitlejaid,“ ütles ta.

„Eks see „staar“ üks välismaine sõna on, aga ju ta peaks hõlmama lisaks tuntusele ka seda, et laulud on läinud rahvale südamesse, sa oled inimesi millegagi puudutanud.“

Veski sõnul on muusika vallas Eesti rahvusvaheliselt tuntuim esindaja helilooja Arvo Pärt. Iseasi, kas teda on paslik üldse staariks nimetada. „Tähesära käib tavaliselt kaasas pigem poplauljatega,“ arutles Veski.

Arvo Pärt Foto: Teet Malsroos

Üllataval kombel ei jõudnud küsitluses üheski kategoorias esikümnesse Jaak Joala, kelle tuntust Venemaal on korduvalt võrreldud Veski omaga.

Veski arvates võib selle põhjuseks olla asjaolu, et Joala oli oma elu viimastel aastakümnetel tagasihoidlik ega laulnud enam. „Mina olen olnud tegevlaulja pausideta 40 aastat,“ lisas Veski.

Hea lugeja! Anna kommentaariumis teada, kes on just sinu jaoks Eesti kõige suurem staar!