Tele

"Pealtnägija": kodutalust 500 meetri kaugusele tekkis erafirma laskepaik, millest naabruskonna elanikke ei teavitatudki (58)

LISA KOMMENTAAR

Nojah...30. märts 2018, 11:04
Einoh, tore lugu küll! Ise veel kaitseliitlane ja selle asemel, et oma mure meestega ära rääkida ja lahendus kokku leppida, hakatakse *omaenda malevakaaslastele* võsapeetrite vahendusel siga keerama. Kuidas ta sealkandis edasi elada kavatseb? Julgeb kellelelegi veel silma ka vaadata? Kui sellisega luurele minna, saad selja tagant kuuli selga. Sellise tölli peale on häbi sülitadagi.
Arvan29. märts 2018, 21:02
et Lõpe jahiselts käis paugutamas. Vallavanem seal juhatuse liige ju.
Pikk29. märts 2018, 19:46
Relvadega mängijad võiksid teada, et AK47 efektiivne laskekaugus on u. 300m ja eluohtlik laskeulatus üle 1000m. Enamik teab ainult esimest numbrit.
Ametnike ükskõiksus annab alust arvata, et neil on omad huvid mängus.
Kas muutusteks on tõesti vaja inimohvrit?
Refi agent30. märts 2018, 06:08
Tark jutt, aga seda 1000 m läbi liivavalli ikka kuidagi kätte ei saa.
seda30. märts 2018, 12:28
liivavalli hakati ehitama ju alles 3 kuud peale lasketiiru kasutusele võtmist ja ainult sellepärast, et naabrid kisa tõstsid.
alguses oli üks laskekohtadest suunaga elamu poole, ka see on praeguseks õnneks ümber tõstetud, aga räägib siiski selgelt, kui hoolimatult lasketiiru rajajad on ohutuse suhtes tegelikult.
hea vähemalt, et on talv, sest elamu ümber on põllud, ka selles suunas ja need ulatuvad ju üsna karjäärini välja...
kas sina oleks julgenud seal põllul tööd teha samal ajal, kui paarisaja meetri kaugusel käib tulistamine?
kas 29. märts 2018, 12:21
pole viga, varsti on aktsioon TEEME ÄRA, siis tulevad inimeseksed ja koristavad kõik ilusti ära, võtavad maha allesjäänud puud ja põõsad, et laskmine oleks vabam, piiravad laskmiskoha, panevad keelavad piirded ja märgid, lindikesed, nii üles, et keegi ei saa kogemata ohtlikku tsooni siseneda.
Võtavad maha piilukaamerad, sest need ei tee kohta ohutuks inimestele.
haha29. märts 2018, 11:27
Tartu vanas sõjaväe lennuväljal käib samuti kaitseväelaste kõmmutamine nii automaatrelvadest kui püssidest,mitte kedagi ümbruskonnas ei teavitatud.kui ikka öösel paugutavad ajab s...a keema aga maksame riigile ju kogu aeg suurenavaid kaitsekulutusi samas rahvaga ei arvestata.miks nad kuhugi sügavale metsa ei lähe paugutama?
paraku29. märts 2018, 13:20
Tärnikandjad on mõistuse poolest ühed nürimad pliiatsid ametnike pliiatsikarbis.
naine29. märts 2018, 11:22
Nüüd ei julgegi kuhugi minna, mõned laskeharjutavad võivad eksida ja mulle viga teha. Ial juhul on selline laskealade tegemine suvalistesse kohtadesse on ohtlik jumala vale tegemine. Tulirelvaga tohiks ikka harjutada kinnises ruumis selleks ettenähtud kohas. Mitte vabas kohas looduses kus liiguvad inimesed ja loomad.
Riho Nahkor29. märts 2018, 10:24
Väga usaldusväärne kaitsevägi meil. Nad on loodud, et kaitsta inimesi, kuid rahuajal hoopis kotivad ja valetavad. Eriti hämmastavad mind ministeeriumid ja ametnikud - nemad kas ei tea midagi või ei saa justkui midagi teha. Miks meil siis need asutused on? Mida need ametnikud siis päevadläbi teevad kui nad mitte midagi millestki ei tea?
Juss29. märts 2018, 09:59
kõik need laskeharjutajad, kes pole sõjaväes käinud need sundkorras teenistusse ja kiiresti!
Neutraalne29. märts 2018, 09:44
Illustreerival pildil meeldib püstolist lasta ka Taukarile. Kui oli vaja kaitseväkke minna, siis on tõend äärmiselt halva tervise kohta. Lasku püksi. Tiiru tegevus on samuti ettevõtlus ja ka ettevõtjatele endile ei meeldiks see, kui nende oma maamaja läheduses keegi süüdimatult kõmmutaks !
Neutraalne sa küll pole, haige mölaajaja pigem29. märts 2018, 12:11
Taukar aega teeninud küll,
Aksel29. märts 2018, 09:28
Pealekaebamine on Eestis saamas normiks. Selle asemel, et osapooled suhtleks ja lahendaks teema, siis kohe võitlusesse.
asd29. märts 2018, 11:58
Läksid nad siis suhtlema enne kui tulistama hakkasid?
29. märts 2018, 09:14
hea veel ,et tankidest ja rakketidega ei harjutatud
kaadritagused29. märts 2018, 08:03
Nonii, Mihkel Kärmas, kas on nüüd uhke tunne ka, et sai oma ERR kolleegile (kes juhtumisi on ka perekond Linde väimees) tellimuslugu tehtud?
kas29. märts 2018, 08:40
see väimees käibki seal laskemoona laiali loopimas, et Kärmasel oleks millest lugu teha?
olgu kuidas selle lasketiiruga muidu kuidas on, aga see, et kasutamata padrunid vedelema jäetakse, küll kuskile ei kõlba.
millist isiklikku kasu see väimees sai?
p.s. kas on keelatud saadet teha, kui kannatav pool on mõne etv töötaja sugulane või tuttav?
29. märts 2018, 08:47
Kui moon lume sisse kukub, siis ei tarvitse seda leida. Väimees soovib äia tellimusel tiiru sulgeda. Millistest kannatustest täpsemalt juttu on?
kas29. märts 2018, 10:05
pidasin silmas mitte ainult seda lugu, vaid seda, et suures osas selliste saadete lugudest on üks pool, kellele on miskit moodi liiga tehtud/häiritud ja teine pool, kes seda põhjustab.
"Kui moon lume sisse kukub... " - kas see õigustab vedelema jätmist ja riski, et valveta lasketiirus mõni sinna juhuslikult (või uudishimust) sattunud poisike selle leiab?
meie naabripoiss käib suviti sealkandis elavate sõpradega samas karjääris atv-de ja tsiklitega sõitmas ja seenelisi liigub seal ka päris palju (mitte praegu talvel muidugi).
ja üldse, mis mõttes ei leia? naabrimees leidis ju :)
mis seadus sellise asja kohta ütleb?
see pealtnägija lugu oleks võinud olemata olla, kui lasketiiru tegijad oleks ise naabreid informeerinud.
leidsite harjutamiseks sobiva koha, saite valla nõusoleku ja RMK-lt ülisoodsa rendilepingu, aga selle asemel, et need paar ümberkaudset külameest kokku kutsuda ja neile ka rääkida, lihtsalt kukkusite seal põmmutama... muidugi on inimesed nüüd pahased.
ega lasketiir praktiliselt koduõuel ei ole mingi unistus, aga selle olemasoluga oleks kergem leppida, kui vähemalt jäetaks mulje, et hoolitakse.
küsi29. märts 2018, 12:05
siis laskealale loa ja olematu rendiga maa kasutusse andjate käest nende seos sellega, nemad ju ka riigiametis ;)
kaitseliitlane ruulib29. märts 2018, 13:22
Moon kukub lumme kui jommis peaga salve ei saa topitud.
to /30. märts 2018, 12:41
"riiklik töökoht ja selle ärakasutamine isiklikul eesmärgil" käib ehk rohkem selle lasketiiru rajajate kohta :)
ka vald, kust anti luba ja RMK, kust saadi maa rendile olematu (30 eur aastas!?) hinnaga, elavad samamoodi maksumaksja kulul.
see pere, või nende väimees ei saa mingit otsest kasu, kui lasketiir suletakse (kui neil just ei ole näiteks lasketiirule mingit muud kohta pakkuda, mille eest saaks renti küsida).
aga selle edasitegutsemisel võivad lubade andjatel küll isiklik kasu mängus olla. võib-olla tasuks edasi uurida, kes on selle firma taga ja mis seosed on neil nt. vallavanemaga :)
Refi agent29. märts 2018, 09:05
Sama kogemus. Kui asjast ei saa asja ja faktid vigased, siis käiakse Pealtnägija jaoks asju "õigesse" rakurssi sättimas.
FFW>>29. märts 2018, 07:34
Väga keeruline on riigikaitset arendada, kui iga ettevõtmise peale kohalikud tib lade sabarakud kisa tõstavad. Alles käis üleriigiline kiun keskpolügooni ohuala laiendamise üle. Kaitseliidu Männiku lasketiiruga oli täpselt sama jant - seal ei põrkutud tagasi isegi "tõendite" võltsimise eest (visati oma maja kõrvale peotäis tiirust korjatud kuule, mis oli nii ilmselge fabritseering kui veel olla saab). Tegelikkuses aga pole Eestis toimunud MITTE ÜHTEGI intsidenti, kus kellegi tervis lähedalasuva harjutusala pärast kannatama oleks pidanud.
Kaitseliitlastel soovitan varustada karjäär sisenemist keelavate tahvlite ja videovalvega ja absoluutselt iga kord kui seda Lindede punti seal luusimas märgatakse, teha politseile avaldus. Mõned lihtsalt muud keelt ei tunne.
kaadritagused29. märts 2018, 08:22
Kõnealune saatelõik algab kaadriga, kus võttemeeskond koos kaebajatega kooserdab tuimalt mööda sildist, millel on suurelt kirjas: "Seis! Läbikäik keelatud!". Sellest peaks krim. asja algatamiseks juba piisama...
...hea veel, et Tapa sõjaväelinnakusse kolama ei läinud.
kas29. märts 2018, 09:05
peab siis ootama, kuni juhtub mõni intsident?
* arusaadav, et kuskil harjutama peab, aga sellest saab ümberkaudseid inimesi ETTE hoiatada, mitte nii nagu selles loos. et kõige lähemad naabrid saavad teada siis, kui ise asja uurima hakkavad.
* kasutamata laskemoona vedelema jätmine on kuritegu.
* ka maas vedelevad padrunikestad ja puruks tulistatud puud räägivad lasketiiru kasutajate tasemest nii mõndagi. natuke kõhe tunne, et selliste kätte Eestis relvad usaldatakse...
* sisenemist keelavad ja hoiatustahvlid, nagu ka korralik kaitsevall peavad loomulikult olema. hoiatused ka natuke kaugemal, kui ainult lasketiiru servas.
praegu on talv, aga sealkandis olen isegi aastaid tagasi seenel käinud, häälte ja teiste tee ääres seisvate autode järgi arvestades oli metsas rahvast rohkem. kujuta ette, et kolad rahulikult metsas, otsid seeni ja äkki läheb sõda lahti... võib ikka ära ehmatada küll.
* video- või mingi muu valve peab olema, juba selleks, et ükskõik kes suvaline ei saaks sinna ajaviiteks paugutama minna. oli ju näha, et tegelikud paugutamise kuupäevad ei läinud selle graafikuga kokku.
Rendihind29. märts 2018, 07:29
30€ aastas ja rendiaja pikkus 10 aastat.Kes usub?See läikivate revääridega omavalitsusjuht,kes Pealtnägijas silmi pööritas,teab kindlasti täpsemalt.
Refi agent29. märts 2018, 07:05
Pealtnägijat ammu enam ei vaata, manipuleerib pooltõdedega!
uu29. märts 2018, 06:48
täisjõus mehed saavad kätte platsi, kus laskmist harjutada. Plats peaks olema kasvõi nööriga piiratud, et iga seeneline ei võiks ükskõik mis suunast tulles platsile sattuda. Kas mehikestele on vaja sellist "karjääri", millele ei võiks kätt külge panna , veidigi koristada. Kas laskjad on nii algajad, et tulistavad puud räbalateks, kas nad siis üldes aru saavad, mis suunas nad lasevad?
Ilmselt ei ole mehikesed millekski võimelised peale paugu tegemise, millele uhke olla.
29. märts 2018, 07:07
Kas see "mehikesed" peaks solvav olema? Soovitus, kui esineda tahad, pane faktid paika. Hetkel on sinu kirjutises vähemalt viis faktiviga ja oma sõnumi võid neil edastada näost näkku, mitte SLÕ vahendusel. Seniks puhka jalga jopski.
lihtsalt lapsemeelsed29. märts 2018, 13:26
Olen näinud, kuidas kaitseliitlased lätlasi paukpadrunitega notivad. Pärast jagati ordeneid ja joodud viin tähistamiseks oli ehtne.
Teeline30. märts 2018, 21:14
Ongi mehikesed, kui üle liivavalli puid lasevad.
Refi agent29. märts 2018, 06:44
Pole midagi, tuleb endise anastaja võim tagasi ja paneb polügooni sinna kuhu tahab, vingujad saavad tasuta rongisõidu Siberisse.
29. märts 2018, 06:29
Seda ei mainitud, et see kaitseliitlasest naabrimeehe sugulane, kes juhuslikult töötab ERR-s, lubas koheselt Kärmasele kaebama minna. Maksumaksja raha eest, kasutades oma positsiooni, suguvõsa asju ajada on OK?.
PS. Talvel mõnikord lumi maas ja kui jooksu pealt midagi lumme kukub, siis on seda hiljem raske leida. Practical shooting on üks aladest, kus selliseid asju juhtub. Koristusgraafikut naabritele veel esitama ei pea.
kas29. märts 2018, 12:00
tõesti lubab Eesti relvaseadus, mis ostes nõuab (Jahipauna e-poe lehelt) "Vastavalt relvaseadusele sätestatud korrale peab relvade või laskemoona müügi tegevusluba omav isik nõudma relva ostjalt digitaalset isikutuvastamist ja antud liiki relva soetamisloa esitamist, laskemoona ostjalt aga isikut tõendava dokumendi ja relvaloa esitamist" ,
et laskemoona võib lihtsalt suvaliselt metsa alla vedelema jätta?
p.s. mis kaebamisse puutub - kui lasketiirus on kõik korrakohaselt ja vastavalt seadustele tehtud, ükski lasketiirule lubade andjatest ei ole ise seal paugutamas käija ja/või ei ole mingeid muid isiklikke huvisid sellega seoses, siis mida te kiunute? teil on ju kõik korras :)
naabrid said oma mure välja öelda, rahvas sai teada, et sinnakanti ei tasu suvel seenele minna ja rahu majas.
Teeline30. märts 2018, 21:13
Jooksu pealt võib sul midagi püksi kukkuda.Padrunid on salves ja seda sa jooksu pealt ei täida.
e-maalt29. märts 2018, 06:27
Nüüd on üldse, kui pähe tuleb tehakse ka alevis paugud õhtu pimedas ära, koera närvid täitsa läbi.
29. märts 2018, 02:34
Mis vahet,jahti võib pidada 200 m majast ja vintpüssi kuul lendab päris kaugele,mitte keegi neid hulle ei ole suutnud paika panna,vahiad püssid peos tudisemas metsaveeres.
Vello28. märts 2018, 23:54
Avinurmeski Paadenurme külas on lasketiir rajatud vahetult metsise ja lendorava püsielupaikade sihtkaitsevööndite kõrvale, aasta läbi käib seal pidev paugutamine isegi lindude ja loomade pesitsus hooajal.
Refi agent29. märts 2018, 08:22
Utsalis oli vene ajal pommitati ja liigi arvukus suurenes. Nüüd on metsise pesitsusajal keeld ja vaikus, kuid liigi arvukus väheneb! Milles asi? Klooga tiirus kasvas kaitsealune liik, pandi keeld peale ja liik kadus.
Lõbustuspark-laskepaik28. märts 2018, 22:49
28. märts 2018, 23:00
Seal saavad törtsutada raha eest ka need, kes ajateenistusse ei julgenud minna või on muidu väga kehva tervisega .
29. märts 2018, 09:54
Tervisel endal pole häda midagi, aga on tõend halva tervise kohta
Törts28. märts 2018, 22:42
Törtsutage törtsutamise kohtades.
jälle RMK28. märts 2018, 22:39
sepa tiiru sulgemist renditi Helgi ja Rauli naabrusesse RMK-lt vana karjäär, seda kümneks aastaks, hinnaga 30 eurot aastas.Appikene,kes selle maamaksu tasub.Maamaks on ju suurem kui rendi hind.Kas tegemist on maksumaksja panuses era ettevõtlusse.Uus EASi vorm,,,
kõikonvõrdsed28. märts 2018, 22:34
Googeldage IPSC siis saate teada millega seal tegeletakse,üli populaarne spordiala üle ilma,
muidugi eks ta parem oleks,et eestlane laskma ei õpiks äkki hakkab veel vastu ka kui venelane jälle tulema peaks ,terve soome ,rootsi, saksamaa selliseid laskepaiku täis kummaline,et see päss kes seal pauku kardab ise kaitseliitlane.
Norman29. märts 2018, 10:59
Käeharjutamine selles valdkonnas on teretulnud! Aga teema selles, et kuul on nö pime. Kes see vähegi teemas kompetentne valib sihikulise laskesuuna, kus ca 500m kaugusel on elamu! Ainult aja küsimus, et lahtisest tiirust lendab otselennuga või rikošetiga mõni kuul kellelegi otsaette...
...29. märts 2018, 11:33
Metsa kui palju, aga ikka vaja peaaegu kellegi hoovi tulistama minna.
28. märts 2018, 22:25
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
27 a bardakki29. märts 2018, 06:27
ja paranemist ei ole ikka veel näha. milleks meile KL ja KV, kui seadusi ei järgita nende asutuste poolt? kas oma inimesi võib vabalt k.ttida ja kui tuleb venelane, siis karjutakse appi nato suunas ja lidutakse nii, et kusi püksis, metsa poole. kui talu on otse lastes 500 m kaugusel, siis jääb talu ohutsooni ja seal lahtises tiirus lasta EI TOHI. kas meil tõesti igas pool ametites nii palju juhmardeid tööl?
seeneline28. märts 2018, 21:49
Pärnumaal pidas alles hiljuti Kaitseliit ka sõda Maanteeameti toimivas karjääris Maanteameti teadmata. Töötegemine küllalt keeruline kuulide all, aga maavara saab rikastatud metalli lisanditega, loodetavasti peavad siis maanteed ka paremini vastu.
Refi agent28. märts 2018, 21:46
Maamees ei tea, mis toimub talust 500 m kaugusel? Andke andeks, valetab! Maal "kohalikud kobrulehed" hakivad kõik läbi ja 10 km raadiuses on kõik teada.
on29. märts 2018, 00:29
valetajad need valitsejad, kelle lubaduste peale või äraostmise peale löödi kopp maasse mu maja kõrvale ja tehti maja ruttu püsti kuigi plaanitud krundid ehituste jaoks on 2km eemal kus detail tehtud ja ka üle tee, mille suhtes olen kursis aga miks tehakse see mu akna alla ja kui palju vallajuht sai selle eest, kas samapalju kui elamislubade müüjad? Nii ongi nüüdsel ajal, et kui pauk käib, alles siis saad teada kust lasti ja kuhu poole, nii on.
00729. märts 2018, 12:19
lasketiirule anti luba kabinetis vaikselt paberitele alla kirjutades ja paugutama hakati kohe, ilma ettevalmistusi tegemata, n.t. kitsevalli ehitamata. muidu oleks vähemalt ehitusmüra aimu andnud, et seal midagi toimub.
usun küll, et ei naabrimees ega isegi "kohalikud kobrulehed" ei pruukinud sellest midagi teada. näha oli, et tegemist hajaasustusega, lähemad naabrid on kaugel, seega niisama tänaval kokku ei juhtu, külapoes (kui üldse veel mõni selline on) kaubad kallid ja valik vilets, rahvas käib linnas varusid täiendamas, sageli käiakse ka tööl linnas.
nii et ka need "nahkajalehed" ja "jalgadega raadiod" on paraku üsna väljasuremise äärel :)
28. märts 2018, 21:15
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
xyz28. märts 2018, 21:22
Sellised me olemegi. Mis meil naabritest, mida s nad ikka virisevad kui kuulid kõrvus vilisevad.
Tõhk28. märts 2018, 21:03
Nii väiksel maa-alal? Sõjaväepolügonid olid suuremad. Ja see pole õige, et maaomanik ei tea. Ikka vald teab oma juhte. Hirmus varsti kui iga ärikas käib tukiga ringi.
on29. märts 2018, 00:30
mul optiline olemas kui vaja läheb.
Selle29. märts 2018, 07:32
optikaga võid naabrinaise magamistoa akent piiluda