Julia Laffranque ja Maimu BergFoto: ALDO LUUD
Inimesed
28. märts 2018, 14:24

Palju õnne! Julia Laffranque sai kolmandat korda emaks: vanemad vennad võtsid uue pereliikme vastu suure õhinaga (10)

Euroopa Inimõiguste Kohtu kohtuniku Julia Laffranque'i ja prantsuse juristi Rodolphe Laffranque'i perre sündis 1. märtsil kolmas laps. Poisslaps sai nimeks Leó Lennart. "Uus ilmakodanik tunneb end nagu üks peatselt kuuvanune beebi ikka: tegeleb söömise, magamise, ringi vaatamisega ja perekond tegeleb tema imetlemisega," rääkis Julia Õhtulehele.
Julia Laffranque ja Rodolphe Laffranque Foto: ALDO LUUD

"Meenutan oma kümne aasta taguseid kogemusi, kohaneda on kerge, sest siis oli mul kaks väikest poissi korraga." Laffranque'ide peres kasvavad kaksikud poisid Oscar Helmut ja Tobias Louis, kes suvel tähistavad 10. sünnipäeva.

"Vanemad vennad võtsid uue pereliikme vastu suure õhinaga, nad armastavad väikevenda väga, laulavad pesamunale nii eesti kui ka prantsuse keeles hällilaule ja püüavad olla abiks beebi eest hoolitsemisel," räägib Julia. 

Foto: Alar Truu

"Loodan, et nad ei ole liiga suures segaduses uuest ajajaotusest, olen oma vanemate poegadega väga lähedane, me oleme palju asju koos teinud, nii koolitöid, teatrit kui ka palju reisinud, aga samas nad väga ootasid perele juurdekasvu ja on emme üle väga uhked venna sünni puhul. Ise ütlesid ka, et neil on suurepärane võimalus kaasa elada sellele fantastilisele sündmusele. Mina selgitasin neile omakorda, et uue lapse sünd ei tähenda mitte vähem armastust vanematele lastele, vaid vastupidi. Nüüd on vanematel vendadel veel üks inimene juures, kes neid väga armastab ja nende poole üles vaatab, armastust ei ole kunagi liiga palju," lausub naine. 

JULIA LAFFRANQUE Foto: ALDO LUUD

Julia Laffranque (neiupõlvenimega Vahing) on kirjaniku ja poliitiku Maimu Bergi ja meie seast lahkunud näitekirjaniku ja psühhiaatri Vaino Vahingu tütar.

Ta on õigusteaduste doktor, Tartu ülikooli Euroopa õiguse dotsent ja Eesti Euroopa õiguse ühenduse president. Laffranque valiti riigikohtunikuks 2004. aastal. 2008.-2010. aastani juhtis ta presidendina Euroopa kohtunike konsultatiivnõukogu.

Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee valis Julia Laffranque'i 2010. aastal Euroopa inimõiguste kohtu kohtunikuks. Oma ametikohustusi hakkas Julia Strasbourg'is täitma 2011. aastast. 2013. aastal valis Eesti Euroopa Liikumine Laffranque'i aasta eurooplaseks.