Kristjan KrimmFoto: Erakogu
Blogid
15. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Kristjan Krimm: inimestele lähevad eriti peale mu äpardused

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Kristjan Krimm, 25, IT-spetsialist

Kristjan Krimm Foto: Erakogu

Bloginimi ja –aadress: Kristjani mõtted, kristjansite.wordpress.com

Lugejate arv päevas: 200-300

Kui kaua oled bloginud: 2,5 aastat

Kandideerimise kategooria: Elulised blogid

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Algselt elasin Tallinnas ja siis oli korra laual bloginimena "Kristjani elu Tallinnas", aga kahtlesin, kui palju ma suudan oma elu linnaga seostada ning lõpuks valisin ikkagi "Kristjani mõtted".

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Ma pigem kirjutan kõigest, mis sülg suhu toob, ei karda draamat, aga väldin seda.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

See oleneb täitsa tujust. Vahel on tööl igav ja kirjutan seal. Vahel hakkab õhtul kodus igav ning kirjutan siis. Mõnikord kui kõnnin kas tööle või koju, siis tulevad ka head mõtted, mida kirja panna, aga tihtipeale ununevad need hiljem ära.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Olen üsna kaamerahäbelik inimene ning eelistan ikkagi kirjutada vaikselt blogi.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Blogijaid ei ole kunagi liiga palju. Pigem teeb just head, kui igapäevaselt liitub neid aina enam. See on tükike meie igapäevaelust ja loodetavasti on saja aasta pärast paljud blogid kuskilt arhiivist ikka saadaval, et tulevased generatsioonid saaks lugeda, mida inimesed vanasti tegid.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Kõige enam meeldib kirjutada mingist ägedast sündmusest, mis on juhtunud. Eriti lähevad inimestele peale minu äpardused. Samas meeldib mulle ka pildipostitusi teha, aga see tundub natuke lati alt minemine.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Üldiselt ei võtaks ma reklaamipakkumist vastu, aga juhul, kui ma siiski seda teen, kirjutaksin ikka ausa arvutuse.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Kõige negatiivsem kogemus oli, kui kuskil perekoolis kirjutati, et olen kirjaoskamatu. Olen sellega ise ka kursis, aga see mind ei heiduta. Kõige positiivsem on olnud üsna alguses, kui keegi kirjutas, et on juba ööläbi blogi lugenud ja ei suuda lõpetada. Negatiivsest vastukajast on üsna poogen.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Ma isiklikult ei tunneta tihti seda isiklikku piiri, aga sõbrad tuletavad meelde, kui jutt käib nendest. Eks ma siis ikka muudan postitusi, kuna neil on õigus seda nõuda. Kunagi jäi mulle meelde, kuidas üks blogija kirjutas, kuidas ta enda naisega esimest korda seksis. Sellistesse detailidesse laskumine oli minu jaoks natukene liiga tülgastav. Ei soovi sellist infot lugeda ega jagada. Kahjuks ei mäleta, kes seda kirjutas, aga see tundus mulle liiga isiklik.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Minu kõige esimene postitus on täitsa olemas, aga see pärineb minu esimesest blogis, kus ma alles kätt harjutasin. Kuna ma kandsin vana blogi postitused üle uude, siis on see saadav siit: https://kristjansite.wordpress.com/2009/07/30/vaike-ratta-matk-joes/

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.