RitsikFoto: Erakogu
Blogid
14. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Ritsik: paar korda on ebameeldivalt kommenteeritud minu töölkäimise ja rahakulutamise viisi (3)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Karin, bloginimega Ritsik, 45-aastane

Ritsik Foto: Erakogu

Bloginimi ja –aadress: Ritsik, https://ritsikukodu.wordpress.com/

Lugejate arv päevas: Blogimispäeval on umbes 500 lugejat ja 700-1200 klikki, mitte-blogimispäeval 300-600 klikki.

Kui kaua oled bloginud: Bloginud olen peaaegu 12 aastat, sellest 11 aastat samal ajal töötanud. Hetkel ma ei tööta.

Kandideerimise kategooria: Harivad blogid

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Minu enda bloginimi on algusest peale Ritsik, kuna seda nime kandsin tudengiajal ühes virtuaalses jututoas. Bloginimeks sai siis loogiliselt võttes Ritsiku kodu. Ritsik iseloomustas tudengiaja mind: rahutu kargleja. Praegu ma enam ei kargle, aga rahutuks hingeks pean end ikka ja kuna olen Ritsiku nime nii palju aastaid kandnud, ei taha seda enam muuta. Pealegi seostuvad ritsikad ka jutuvestmise, sumedate suveõhtute ritsikasirina jms toredate asjadega.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Pole teemasid, millest ei julge kirjutada. Mõnda teemat ma lihtsalt väldin, sest pean liiga isiklikuks või ei taha blogis kirgi liiga üles kütta.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Kirjutan hommikuti, sest siis on vaim virge, või õhtul, kui päevatööd on tehtud ja mingid mõtted-muljed vajavad väljaelamist.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Olen mõelnud küll vlogida, aga esiteks pole mu näolapp esimeses värskuses ja teiseks väljendan end lihtsalt kirjalikult palju paremini kui suuliselt. Kolmandaks ma ise ka ei viitsi teiste vlogisid tavaliselt vaadata.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Siin on mõeldud blogi kui turunduskanalit? Sellisel juhul vist mitte, sest ka tooteid-teenuseid, mida lugejatele tahetakse soovitada, on tohutult palju. Tegelikult ma ei tea, sest mulle tähendab blogimine pigem eneseväljendust ja mõttekaaslaste suhtlusringkonda, mitte millegi turundamist.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Jutupostitusi teen, sest mulle meeldib nii. Armastan kirjutamist, mitte pildistamist ega filmimist.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Ma ei võtaks selliseid tooteid üldse arvustada, millest juba arvan ette, et need ei meeldi mulle.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Negatiivseid kommentaare eriti ei meenugi. Paar korda on natuke ebameeldivalt kommenteeritud minu töölkäimise ja rahakulutamise viisi. Positiivseid komme on nii palju, et ei oska midagi erilist esile tuua. Kunagi keegi ütles, et Ritsiku kodu on nagu ilmasammas: selles pöörases maailmas üks rahulik ja heatahtlik paik, kuhu võib alati tulla.
Negatiivne vastukaja läheb korda muidugi, aga ma püüan kommentaariumis alati hoida viisakat ja rahulikku joont. Mul on üldiselt väga mõistlikud ja toredad lugejad, kes ei igatse kommentaariumis verd ja pisaraid näha.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Postitusi avaldamata pole jätnud, aga ma ei kirjuta kunagi oma töökohast, tööst ega elukaaslasest (vähemalt mitte viimastel aastatel). Lastest kaks tütart (15 ja 21) on andnud loa oma nime avaldamiseks ja tegemiste kirjeldamiseks, poega (18) mainin ainult põgusalt ja ilma nimeta. Seksist ei kirjuta, see on tõesti liiga isiklik. Veel püüan vältida kellegi halvustamist ja tagarääkimist, on need siis sugulased, sõbrad-tuttavad või mingid avaliku elu tegelased.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

On küll kättesaadav ja kirjutatud suht normaalselt, aga jagada ma seda ei soovi, sest see on vanas blogis, mida ma enam ei kasuta ja kuhu külalisi ei oota.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.