Margus Simson Foto: Promomaterjal
Saund
28. märts 2018, 11:11

Tallinn Music Weeki konverentsi keskmes on uus majandus, muusika tulevik ja inimsõbralik linnaruum

Kümnendat korda toimuv uue muusika ja linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) avalikustas tänavuse konverentsi Creative Impact ajakava. Kahepäevane konverents peetakse 6. ja 7. aprillil Kultuurikatlas ning selle keskmes on uus majandus, muusika tulevik, inimsõbralik linnaruum ja disainmõtlemine. Alates tänasest, 28. märtsist on festivali veebipoes müügil ka spetsiaalsed ühe- ja kahepäeva konverentsipassid.

Kahe konverentsipäeva jooksul astuvad Kultuurikatla seitsmes ruumis üles 117 kõnelejat 25 riigist, neist 65 nais- ja 53 meessoost.

„Mitu aastat teadlikku tööd on lõpuks vilja kandnud ning meeste ja naiste sooline tasakaal on meie konverentsil saavutatud,“ kommenteerib tulemust TMW konverentsiprogrammi juht Martiina Putnik. „Seejuures on eriline rõõm tõdeda, et see tasakaal tuli üsna loomulikult. Oma roll on selles ka TMW osalusel rahvusvahelises koostööprojektis „Keychange“, mille eesmärgiks on luua uusi väljundeid naisartistidele ja naissoost muusikavaldkonna uuendajatele.“

Lisaks on TMW konverentsil fookuses ka arutelud tulevikuoskuste, kestliku arengu, kodanikualgatuse ja disainmõtlemise rolli üle. TMW-l on au esitleda kõnelejatena silmapaistvaid visionääre eri elualadelt ning pakkuda vestlusringe ja praktikume, mida juhivad eksperdid disainivaldkonnast finantssektorini ja tulevikuoskuste spetsialistidest küberpopi talentideni.

Konverents toimub Kultuurikatlas, endise elektrijaama ruumides, kus peeti muu hulgas 2017. aastal Eesti ELi nõukogu eesistumise kohtumisi. Konverentsi praktilistes töötubades osalemiseks on vaja veebis ette registreerida.

Konverentsi avakõne peab reedel, 6. aprillil kell 10 president Kersti Kaljulaid. TMW juhi Helen Sildna tervitusele järgneb Telia vanem-asepresidendi ja klastrijuhi Henriette Wendti kõne kaasava digiteerimise ja kestliku arengu eesmärkidega seotud teemadel, misjärel spordibioloog ja Tallinna ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituudi professor Kristjan Port räägib tuleviku tehnoloogiatest ja linnadest kui loova koostöö võrgustikest.

Luminori pank veab teema-ala loometöö, innovatsiooni ja intellektuaalomandi rahastamisest. Luminor Eesti digikanalite juht Margus Simson lahkab finantsturgude üleilmseid suundumusi, mis ennustavad majanduse tulevikku. Vestlust suunavad Luminor Eesti peaökonomist Tõnu Palm, kes teeb ka lühikese sissejuhatuse, ja Luminor Eesti ettevõtete panganduse juht Krõõt Kilvet. Arutelu keskendub sellele, kuidas saab täiesti uues ärivaldkonnas, kus ei ole tagatise kujul mingit vara ega tootmist, hinnata loomingut ja tugevdada seda hea äriplaani kaudu.

Planeeti ohustava kliimamuutuse teemaala juhib ÜRO keskkonnaprogrammi Euroopa kontori direktori kohusetäitja ning Arktika ja Antarktika strateegilise lähenemise peanõunik Jan Dusík koos Eesti keskkonnaministri Siim Kiisleriga. Kiisler on valitud ÜRO keskkonnaassamblee järgmiseks presidendiks ning ta juhib 2019. aasta märtsis toimuvat assamblee istungit „Keskkonnaprobleemide uuenduslikud lahendused ning kestlik tarbimine ja tootmine“.

TMW konverentsi ja festivali ühispass hinnaga 295 eurot on saadaval TMW veebipoes shop.tmw.ee. Passi omanik saab osaleda konverentsil, pääseda eelisjärjekorras TMW muusikafestivali üritustele ning minna (eelregistreerimisega) 6. aprillil festivali avakontserdile Vene Kultuurikeskusesse.

Alates kolmapäevast, 28. märtsist on müügil ka eraldi konverentsipassid, millega pääseb vaid TMW konverentsile: kahe päeva pass maksab 175 eurot ja ühe päeva oma 100 eurot.

TMW 2018 konverentsi programm: https://tmw.ee/conference-programme