Elise Gertrud VelletFoto: Erakogu
Blogid
1. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Gertrud Vellet: vaatan oma esimesele postitusele tagasi põlastusega (3)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi. 

Nimi, vanus, amet: Elise Gertrud Vellet, 19, õpin.

Elise Gertrud Vellet Foto: Erakogu

Bloginimi ja –aadress: Hannelisel ja www.hannelisel.com

Lugejate arv päevas: Umbes 40.

Kui kaua oled bloginud: Umbes 2 aastat.

Kandideerimise kategooria: Pere- ja beebiblogid.

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Mul ei olnud erilisi nimevalikuid. Teadsin algusest peale, et see nimi peaks koosnema minu ja mu lapse nimest. Nimelist kombot ma alguses ei osanudki valida. Korraga kargas mulle pähe nimi, mis on mul tänase päevani - Hannelisel.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Ikka on! Ma pigem ise tahan kirjutada rohkem rõõmsaid postitusi, mis ei halvustaks teisi. Ma ei taha kedagi solvata.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Ma kirjutan oma postitusi pigem õhtul või öösel. Sellel ajal on mul kõige parem kirjutada, sest laps magab. Päevasel uneajal tegelen pigem õppimisega, kodutöödega või muude tegevustega.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev.

Blogimise asemel olen mõlenud ka vlogida. Tegelikult videoid on palju aga ma ei ole neid avalikustanud. Mulle meeldib pigem teha reisivideoid. Neid on hiljem ka endal väga lahe vaadata. Selle jaoks on mul blogisse tehtud eraldi rubriik .

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Eestis on palju blogijaid. Paljud nendest on väga head ja mõned alles alguses. Paljud on jõudnud tippu kuid siiski on palju teha. Ka mina soovin ühel päeval sinna saada.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Mulle meeldib teha erinevaid postitusi. Mõned on nendest vägagi pildirohked ja mõnes rohkem juttu. Videopositusi teen ka, aga neid pigem reisides.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Minu eesmärk ei ole kedagi petta. Kui see toode nii-öelda müüakse mulle maha siis see ka mulle meeldib. Ma ei võtaks endale koostööpartnereid, kellega ma ei saa teha tööd, mis mulle meeldib.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Ma ei ole veel blogisse negatiivseid kommentaare saanud. Kui ka olen, siis pole need mulle meelde jäänud. Positiivsed on olnud need, mis kiidavad mu tehtud tööd. Üldiselt mulle negatiivne vastukaja ei lähe korda.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Jah, on olnud selliseid teemasid küll. Olen juba teksti valmis teinud, kuid siiski on see prügikastis lõpetanud. Mõned olen ka avaldanud kuid mõne aja pärast kustutanud. Igal inimesel on isiklikke teemasi, mida avalikus ei peaks teadma.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.                                   

Minu esimene blogipostitus on kättesaadav küll, kuid kaitstud parooliga. Vaatan sellele tagasi pigem põlastavalt, kuna mul oli siis väga raske aeg. Olen õnnelik selle üle, kuhu jõudnud olen ja et see segane aeg on ületatud.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.