Anneli LaheFoto: Ardo Kaljuvee
Tele
27. märts 2018, 19:51

Signe Lahteina seisund pole muutunud

"Kodutunnet" jätkab Anneli Lahe: mu süda ei lubanud öelda "ei" (64)

"Kodutunnet" juhib Signe Lahteina paranemiseni saate endine juht Anneli Lahe.

"Kodutunde" produtsent Kristi Nilov ütles "Reporteris", et möödunud nädala neljapäeval autoavariis raskelt viga saanud Signe seisund pole muutunud halvemuse ega paremuse poole - naine on jätkuvalt koomas. "Me lubame, kui midagi muutub paremuse poole, siis me anname teada," ütles Nilov.

"Me oleme siiamaani šokeeritud, mis Signega juhtus. Üllataval kombel istusime nädal aega tagasi kõik maas ja arutasime, mida teha, kui kellegagi meist peaks midagi juhtuma. Kõikide ühine sõnum oli see, et siis tuleb jätkata. Nii on ka Signe kindel soov olnud, et "Kodutundega" tuleb jätkata, kui temaga peaks midagi juhtuma," ütles Nilov. "Jätame praegu Signele õiguse paraneda, mingu tal selleks kaks kuud või kolm kuud."

Heategevussaadet jätkab aastatel 2012 kuni 2015 sama ametit pidanud Anneli Lahe.

"Kui minu poole sellise palvega pöörduti, et tulla tagasi ja teha see asi lõpuni, siis loomulikult ma sain aru, et asi ei ole ainult saates, vaid väga paljude inimeste töös ja ka perekondades, kes on juba välja valitud ning kes ootavad ja loodavad. Kahjuks on paljudele peredele siin elus ainult see lootus jäänudki. Kui me selle ka ära võtame, siis võivad olla ka nendel peredel väga kurvad tagajärjed," sõnas Lahe. "Minu süda ei lubanud siinkohal öelda "ei"."

Anneli Lahe teatas "Kodutundest" lahkumisest 2015. aasta maikuus.
"Väga raske südamega lahkusin, sest palju sai tehtud, aga palju on vaja veel teha. Kui oleks võimalust, siis jah, oleksin jätkanud... Kuid elus on olukordi, kus tuleb teha valikuid, ja minu valik oli seekord selline. Aga eks pisar tuli ikka silma," selgitas Lahe toona ajakirjale Naisteleht.

Lahe sõnul venisid võtted sageli lausa neljapäevasteks, mis tähendas, et ta viibis kodunt eemal rohkem kui kodus.

"Kodutunde" esimene saatejuht Kirsti Timmer loobus saate juhtimisest 2011. aasta lõpus, kuna soovis rohkem aega perele pühendada.