Peeter Oja Foto: Aldo Luud
Inimesed
27. märts 2018, 18:40

Peeter Oja purjuspäi rooli istumisest: kõigil on oma suuremad ja väiksemad miinused (10)

"Vikerraadio" hommikuprogrammis käis külas näitleja Peeter Oja, kes meenutas eelmise aasta 1. septembrit, kui ta purjus peaga autorooli istus ja mitmeid avariisid tekitas. Mees tõdes raadioeetris, et minevikku kinni ei saa jääda ning ta on eluga edasi liikunud.

"Inimene elab oma elu edasi, ei saa ju minevikku kinni jääda. Kõigil on oma suuremad ja väiksemad miinused. Eks meeldib jälle üles võtta, aga see oleneb jälle, kellele meeldib," tõdes Oja.

"Ega see Ojasoo asi ka kuhugi välja ei viinud. Ainult tõi esile väljendi nagu kanakarja kambakas, millest ka kasu midagi ei ole. Eks see nokkimine kajastub ka eestlase huumorimeeles, mis on ka väga eriline, aasiv, tögav ja lõõpiv," nentis ta. 

Ööl vastu 1. septembrit tegi Peeter Oja 1,5promillise joobega autoroolis mitu avariid ning politsei võttis mehe kinni koduhoovis.

Harju maakohus tunnistas Peeter Oja süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ja mõistis talle karistuseks kuus kuud vangistust, millest ärakandmisele kuulub kolm kuud ja 28 päeva.

Karistust vähendati, sest asi lahenes lühimenetluses. Karistust ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane ühe-aastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Peeter Oja vabastati kinnipidamiselt kohtusaalis.

Lisakaristusena võeti Peeter Ojalt kolmeks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus. Menetluskuludena tuleb tal hüvitada 520,50 eurot. 

„Ma lihtsalt tahan vabandada kõigi ees ja ütlen, et mul on piinlik selle pärast, mis juhtus. Ma kahetsen ja rohkem mul ei ole midagi lisada,“ lausus Oja ajakirjanikele pärast kohtuistungit.