Ketter MichelleFoto: Erakogu
Blogid
24. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Ketter Michelle: olen õppinud olema aus ning autentne

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Ketter Michelle, 19, lõpetan gümnaasiumi.

Ketter Michelle Foto: Erakogu

Bloginimi ja –aadress: Ketter Michelle, www.kettermichelle.com

Lugejate arv päevas: Kuskil 50 päevas, kui ma ei ole postitanud, ning kui postitan ja promon, siis üle 300-500.

Kui kaua oled bloginud: Natuke üle 1,5 aasta, vahetades vahepeal platvormi. Päris ausalt blogisin ka 7. klassis ühe aasta, kuid olen selle blogi juba ammuseks kahjuks kustutanud.

Kandideerimise kategooria: Ilu- ja moeblogid

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Lihtsuses on ilu ja võlu, sellepärast valisin blogi nimeks just enda nime. Kuna ma ei teadnud ka, millest tulevikus täpselt kirjutama ja blogima hakkan, siis valisingi just enda nime, et vaikselt suund leida ning enda elust ma just kirjutama ja postitama hakkasingi. Olen siiamaani rahul, et selle nime valisin ning mõttes pole olnud, et sooviksin blogi nime vahetada.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Ausalt öeldes ei ole siiamaani mõttest läbi käinud konkreetselt mõnda sellist teemat, millest ma ei julgeks kirjutada. Kuid kindlasti ei julgeks ega ilmselt tahaks kritiseerida teisi blogijaid ega sotsiaalmeedia tegelasi ja nende elusid, kuna kõik annavad endast ilmselt alati parima ja kedagi ei tohiks maha matta, eriti kui inimest otseselt ei tunne. Pean aga mainima, et sellist maha matmist näen sotsiaalmeedias päris palju ja sellest ei ole ma kunagi aru saanud.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Olen kindlasti hommikuinimene ja minu kõige produktiivsem aeg päeval on just hommik. Õhtuti olen juba kell 20 väsinud ja siis ei jaksaks enam mõelda blogipostituste või teemade peale, millest kirjutada. Seega, hommikul/päeval.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Olen, ja olen paar vlogi ka oma YouTube'i kanalil avalikustanud, kuid sellest on juba aasta möödas. Pean mainima, et vlogimist igatsen küll, kuid igapäevaselt ma seda tööd ei teeks.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Ei usu. Kunagi ei ole sisuloojaid liiga palju. Me oleme kõik erinevad ning alati ilmub kuskilt uus blogija, kellel parem sisu kui teisel ning muidugi ka vastupidi. Samamoodi on lugejatega, kõik on erinevad ning meile meeldib lugeda erinevatest teemadest ning meile meeldib vaadata erinevaid outfit of the day pilte. Probleem võib aga peituda selles, et raske on kõiki blogijaid tunnustada. Siinkohal peab oskama ennast hästi promoda, et oma eriline sisu teiste seast välja tuua ning esile tõsta. Peab ise ka firmadega ning inimestega ühendust võtma ja ennast tunnustama, muidu sind äkki ei leitagi teiste seast ülesse.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Armastan fotograafiat ja seda maagiat üle kõige, aga samas armastan ka kirjutada isiklikest asjadest, nagu näiteks iseenda arengust, enese armastamisest ja spirituaalsusest. Mulle meeldib teha ülevaateid kohvikutest või restoranidest, soovitades lugejatele blogis ning Instagrammis erinevaid kohti, mida pole veel igal pool üles promotud.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Olen õppinud olema aus ning autentne. Ma ei võtaks kunagi vastu toodet, mis mulle reaalsuses ei meeldi. Ükskõik, kui palju mulle selle eest makstakse. Isegi kui võtaksin selle vastu, siis minu lugejad ilmselt näeks sellest postitusest kohe ära, et see toode tundub küll blogijale mitte sobivat. Ilmselt kaotaksin tänu sellele ka lugejaid/jälgijaid. Seega poleks sellel lihtsalt mõtet.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Alustades negatiivsest kommentaarist. Ma vaatan oma iidolitele väga alt üles ning jälgin neid igapäevaselt, kuid kunagi pole soovinud olla 'täpselt' nagu nemad või neid kuidagi kopeerida. Kunagi kirjutati mulle aga blogisse midagi sellist: ''Sul ei ole üldse oma sisu, vaid kopeerid ainult oma teatud iidolit." See läks mulle tegelikult hinge, aga see oli ka ainuke kommentaar, mis mulle siiamaani hinge on läinud. Üldiselt ma saan õnneks rohkem positiivset tagasisidet. Ma saan nii palju positiivseid ja armsaid kommentaare, et ei tea, kust alustada. Neid on tõesti palju ja olen selle üle igavesti siiralt tänulik.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Ei ole. Kui juba kirjutama hakkan, siis olen alati ära postitanud. Küll aga olen mõned laused siit-sealt ära võtnud kui olen tundud, et vist ikka ei taha seda kõikidega jagada. Kuigi üritan oma lugejatega ALATI võimalikult aus ja reaalne olla. Liiga isiklikuks võivad minna näiteks suhted/lahkuminekud. Eriti detailid, see ei ole sinu enda ega oma partneri vastu eriti lugupidav, kui ilma tema loata terve maailmaga oma lugu jagad.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

On täitsa olemas. See leidub minu vanast platvormist. http://kettermichelle.blogspot.fi/2016/06/na-kd-lookbook.html

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.