Ajakirjanik Deisi Helemäe ja põgenev vallavanem Kaido Tamberg. Foto: Kanal 2
Tele
27. märts 2018, 15:02

„Täna Radaris“: Otepää vallavanem näppas Sangaste lossi oma perele

Otepää vald on vallajuhtide eestvedamisel ilma jäänud ühest väga väärtuslikust kinnisvarast – kõigle eestlastele teada-tuntud Sangaste lossist. Valla vara ärastamises süüdistatakse endist Sangaste ja tänast Otepää vallavanemat Kaido Tambergi.

Mitme keerutuse tulemusel on vald lossi omanduse käest andnud. Ja suurimaks kasusaajaks tehingute jadast on tema enda tädipoeg.

"Enamusosaluse on omandanud tegelikult vallavanem Tambergi tädipoja erinevad firmad," sõnab Otepää vallavolikogu liige Kuldar Veere, kes on sealse revisjonikomisjoni aseesimees.

"Lihtne matemaatika näitab seda, et me arvatavasti jääme võlgu. Oleme lossist ilma ja võlgu ka," lisab Otepää vallavolikogu liige Raivo Nurmetu.

"Kogu skeem on tehtud selle eesmärgiga, et vald ei saa sealt kunagi mitte midagi, sisuliselt ei osalust, ei raha," nendib Veere.

Millise skeemi järgi talitades vallavanem pereliikmele Eesti ühe kuulsaima lossi näppas, "Radari" kaamerate eest ära jooksis ning seejärel lõpuks ikkagi enda selgitused toimunu kohta jagas, vaadake täna õhtul "Radarist" kell 20 Kanal 2-s.