Blogija Mariliis SaarFoto: Erakogu
Blogid
2. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Mariliis Saar: kui negatiivne vastukaja on põhjendatud, võtan seda arvesse (4)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi. 

Nimi, vanus, amet: Minu nimi on Mariliis, olen 30-aastane kahe lapse ema, hetkel lapsehoolduspuhkusel. Muidu töötan täiskohaga ning õpin osalise koormusega.

Bloginimi ja -aadress: Ise Oled Paks, www.iseoledpaks.ee

Lugejaid päevas: 350-500

Kui kaua oled bloginud: 3 aastat

Kandideerimise kategooria: spordi- ja trenniblogid

Blogija Mariliis Saar Foto: Erakogu

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Alguses oli plaan panna blogile lihtsalt oma nimi, näiteks Mariliisi blogi, aga see tundus nii mittemidagiütlev. Kuna ma olen selline head nalja hindav naisterahvas, tahtsin panna midagi minule iseloomulikku. Iga kord, kui sõin midagi kaalulangetajale mittesobilikku ja keegi mind vaatas, siis ma nähvasin: "Mina ei ole paks, sa oled ise paks!". Justkui kaitseks, et keegi oma peas ei jõuaks mõelda, et ise nii lopsakas ja sööb pitsat vms. Seda muidugi naljaga pooleks. Ja sealt ma oma blogile nime saingi. Parim kaitse on rünnak, eksole. 

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Ei ole. Ma ei võta paljudel teemadel sõna, kuna ma ei pea end pädevaks olukorda kommenteerima. 

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Blogin öösel või siis päeval lapse lõunauinaku ajal. Põhjuseks ongi mu imearmas aasta ja neljakuune tütretirts. Kui tema mööda elamist ringi traavib, on blogimisele väga raske keskenduda.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Olen mõelnud. Mõtteks on see aga siiani jäänud. Eks näis, mis tulevik toob.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Ei ole. Suuri ja populaarseid blogijaid on ju väga vähe. Liiga vähe isegi.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Ma panen alati igasse postitusse vähemalt 2 pilti, kuna mulle endale meeldib pilte vaadata. Jah, jutt on ka oluline, kuid lihtsalt neli lehekülge liigendamata juttu on keskmisele blogilugejale liiast. Blogid on siiski lugejale meelelahutus, ajaviide. Mulle meeldivad illustreerivad pildid postituse juures ning ma ise lisan alati pigem palju pilte.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Ma kahtlustan, et ma pigem kaldun sinna ausa postituse poole. Ma ei oska väga hästi valetada ja ma arvan, et see kiitev postitus, mille ma vastu tahtmist kokku punnitan, oleks liiga kentsakas. Lugejad saaksid ilmselt nagunii aru, et tegu ei ole siira arvamusega. 

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Kui ma mõni aeg tagasi Anne & Stiili veebikeskkonnas blogisin, sain päris palju inetuid ja solvavaid kommentaare. Kõige rohkem läks südamesse kommentaar, kus kommenteeriti mu rasedust - tehti märkus, et kui mees kogu aeg tööl on, siis kuidas see laps valmis tehtud sai. Kindlasti kusagil külapeal. See oli päris inetu.

Negatiivset vastukaja võtan arvesse ainult siis, kui sellel on tõepõhi all. Kui negatiivne kommenteerija lihtsalt lahmib ja tahab midagi kehvasti öelda, siis see salvab korra, kuid pikemalt ma selle peale ei mõtle. Kui negatiivne vastukaja on põhjendatud, olen mõistliku inimesena seda ka arvesse võtnud. 

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Intiimsus ja mehe ja naise vahelised suhted asjad, millest mina oma blogis ei kirjuta. 

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? 

Minu esimene postitus on endiselt täiesti kättesaadav (loe SIIT). Kui ma seda loen, siis muigan. Ma olen väga pika maa tulnud ja see teeb mind rõõmsaks. 

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.