"Hommikusöök staariga"; Pille Pürg; Anu SaagimVideo: Jörgen Norkroos; Tatjana Iljina
Inimesed
30. märts 2018, 00:41

VIDEOINTERVJUU | Pille Pürg: olen üksik hunt, elan ainult iseendale (91)

Palusin Chapters Boutique Café'sse varasele hommikusöögile ühe Eesti vingeima paroodiatähe Pille Pürgi. Armas ja stiilne kohvik asub Tallinna südalinnas, täpselt kohvik Energia kõrval, Kaubamaja vahetus läheduses. Kohvikus on ka uhke lava, kus käivad õhtuti esinemas muusikud ning nädalavahetustel tihti ka näitlejad.    

Palusin Chapters Boutique Cafè`sse varasele hommikusöögile ühe Eesti vingeima paroodiatähe Pille Pürgi. Armas ja stiilne kohvik asub Tallinna südalinnas, täpselt kohvik Energia kõrval, Kaubamaja vahetus läheduses. Kohvikus on ka uhke lava, kus käivad õhtuti esinemas muusikud ning nädalavahetustel tihti ka näitlejad.   

Pille, sa tuuritad hetkel oma etendusega "Kohe näha, et vanad sõbrad" mööda Eestimaad ringi, kuidas läheb? Sul ju lavapartneriks legendaarne Anne Paluver?

Alustasime 19. novembril ja meil on seljataga juba 47 etendust, kujutad sa ette! See on uskumatu Eesti tingimustes. Ma ei tahaks nüüd küll ennast väga upitada, aga ilmselt on menu põhjuseks tõepoolest meie mõnus kooslus Annega. Oleme ka tavaelus suured sõbrad.

Sõbrannad ikka?

Ei, sõbranna mõiste on ikka midagi muud. Sõbranna on nagu väike uss. Ta ei ole sinu sõber.  

Tõsiselt räägid või?

No mina olen küll oma elus seda kogenud. Sõbranna on sõbranna. Aga sõber, see on hoopis midagi muud. Sõpra saad usladada, sõbrannat mitte. Näiteks Annega võime me rääkida ükskõik millest. Meie kõige pikem telefonikõne on olnud viis tundi ja kakskümmend minutit. On millest rääkida.

No ja nii me tulime selle tenduse peale ka, lobisemise käigus. Lasimegi siis Valdo Jahilol teksti kirjutada, arvestades meie eripärasid ja näitlejameisterlikkust. Meie poolt tuli temaatika ehk siis soov, et etendus võiks olla justkui teineteise aasimine. Jahilo haakus sooviga ja tegi suurepärase teksti.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99