"Naabrist parem" avaüritus. Ardo ja SiretFoto: Martin Ahven
Inimesed
26. märts 2018, 19:18

"Naabrist parem" Ardo ja Siret: kärgperena tahame olla eeskujud oma lastele (24)

Täna toimus telesaate "Naabrist parem" avaüritus, kus sai tutvuda kuuenda hooaja osalejatega ning piiluda korteritesse, kus neli võistkonda panevad proovile enda remondi- ja sisustusoskused. Võistlustulle astuvad ka Saaremaalt pärit eksabikaasad Siret ja Ardo, kes kandideerisid saatesse eesmärgiga, et mehe Tallinnas õppiv tütar saaks endale ühel päeval oma kodu.
"Naabrist parem" avaüritus. Ardo ja Siret Foto: Martin Ahven


39-aastasel Ardol ja 35-aastasel Siretil on kahe peale kokku neli last, kellest noorim on 7-aastane ja vanim 17-aastane. Kuigi saates tegutsevad nad ühtse meeskonnana, et luua perele Tallinnasse pesa, kus kõik saaksid vajadusel käia, on nende abielu juba aasta aega lahutatud.

Ardo, kes oli reklaami näinud teles, ei mõelnud kordagi selle peale, et ta saatesse reaalselt saab: „Tütrel oli teemaks see, et ta käib koolis Tallinnas ja elab üüritoas. Arutasime omavahel, et oleks lihtsam, kui tütrel oleks korter," rääkis mees Õhtulehele.

"Seal alateadvuses see mõte kuskil tiksus, aga saatesse saamine tuli tõelise üllatusena," lausub mees.

Ardo otsustas telesaatesse kaasata ka eksabikaasa Sireti. Siinkohal vajab täpsustust fakt, et Siret ei ole Ardo tütre bioloogiline ema: "Tahame olla eeskujud oma lastele," selgitab Siret peremudelit: "Meie jaoks ei ole see keeruline. Vastupidi, see teeb meie elu palju lihtsamaks. Palju raskem oleks see, kui me kogu aeg sõdiksime” arvab Siret.

„Meil ei ole ka midagi kaotada, kui me siin saate jooksul riidu läheme, lahku me siis nagu uuesti ei saa minna," lausub Siret naljatades. 

"Praegused tööd, mida oleme teinud näitavad, et oleme väga head enda töökorralduses,” arvab naine.  "Ja lõppkokkuvõttes ei ole vahet, kas oleme paar või mitte: inimestena inimesed võivad ikkagi hästi läbi saada. Kui nad teevad mingit asja kindla eesmärgi nimel, siis nad ei pea tooma sinna üleliigseid emotsioone,” arvab Ardo. Oma tugevuseks teiste võistlejate ees  peavad nad eelkõige elukogemust: „Kui mingid vead on elus juba ära tehtud, siis sa juba tead, mida võiks vältida.” räägib Siret. Ainus nõrk koht, mis võib nende meeskonnale saatuslikuks saada, on ehk liigne põhjalikkus, arvab Ardo.
„Kuna kell tiksub selga, siis põhjalikkus pole alati parim omadus."

Kuidas hakkab saarlastel saates "Naabrist parem" minema, saab näha juba kolmapäeval, kui eetrisse läheb esimene saade.