"Naabrist parem" avaüritus Helen ja Karl-Sander Foto: Martin Ahven
Inimesed
26. märts 2018, 18:50

"Naabrist parem" Helen ja Karl-Sander: ei tohi ära unustada, et tegemist on mänguga

Täna toimus telesaate "Naabrist parem" avaüritus, kus sai tutvuda kuuenda hooaja osalejatega, kes hakkavad võistlema saate peaauhinna eest, mille väärtus on 30 000 eurot. Võistlustulle astuvad ka abielupaar Karl-Sander ja Helen, kes tegelevad igapäevaselt loominguliste väljakutsetega: 23-aastane Karl-Sander töötab Rae Huvialakoolis muusikaõpetajana ja 26-aastane Helen tudeerib EKA-s aksessuaari- ja köitedisaini erialal. Õhtulehele antud intervjuus selgitasid noored, et saatesse kandideerimine oli puhtalt praktiline otsus: hetkel elavad abikaasad mehe vanemate kodus. 
"Naabrist parem" avaüritus. Helen ja Karl-Sander Foto: Martin Ahven


Kuigi räägitakse, et remondi tegemine on üks suurimaid proovilepanijaid suhtes, ei karda Helen ja Karl-Sander uut väljakutset: 

„Me oleme siiamaani üsna üllatunud, et meie koostöö on parem kui oleks oodata osanud,” räägib Karl-Sander. „Selles võistluses olles saad aru, et siin oled hoopis oma kaaslasega meeskonnas,” lausub Helen, kes peab üheks olulisemaks meeskonna tööjaotust: „Meil on igas saates vaid tund - selle aja jooksul peab olema selge, mis ülesande keegi võtab ning kuidas meil see jaguneb," rääkis Helen. 

Neiu on pidanud mõneks ajaks õpingutesse pausi tegema hoiatades õppejõude aegsasti ette: „Sain aru, et lühikese aja jooksul läheb väga kiireks. Hoiatasin enda professorit ja nüüd ta siis ka teab, mis saatest käib ka jutt," naljatab Helen. „Ma arvan, et poole kohaga olla siin ja seal ei ole lihtsalt mõistlik,” rääkis kunstitudeng ning lisas, et on tegelikult väga vaimustuses EKA uuest majast, mille ruumides saab oma õpinguid juba sügisel jätkata.

Oma tugevuseks teiste võistlejate ees peavad Karl-Sander ja Helen rahulikku meelt ja head pingetaluvust:
„Ma arvan, et ei tohi ära unustada, et tegemist on mänguga,” rõhutab Helen. „Kui on natuke pingelisem olukord, siis üks või teine peab meelde tuletama, et me mängime mängu ja siin on reeglid - nii on lihtsam sellest läbi minna."
Noored lubavad aga seda kogemust nautida südamest: „Kui meil on see võimalus antud, siis püüame nautida igat hetke," lausub loominguline paar ühest suust. 

Kuidas hakkab noortel saates minema, seda saab juba näha kolmapäeval, kui stardib "Naabrist parem" uus hooaeg.