Anu Saagim, Reet HärmatFoto: Teet Malsroos
Inimesed
26. märts 2018, 19:19

GALERII | Tim Bluzi 10 lemmikkostüümi EFTA-galalt (18)

Laupäevaõhtuse EFTA-gala punase vaiba vallutasid paljud Eesti tähtsaimad tele- ja filmitööga seotud inimesed. Õhtuleht palus valida Tim Bluzil kümme kõige silmatorkavamat kostüümi ning neid iseloomustada.

"Võrreldes presidendi vastuvõtuga toovad üritused nagu EMA või EFTA kokku tavaliselt palju värvikama seltskonna. See on muidugi seotud õhtute eri formaatidega, auhinnatseremooniad pakuvad rohkem võimalusi eksperimenteerimiseks ja kuna ootused pole nii suured nagu presidendiballil, siis pinget on tunduvalt vähem ja külalised üritavad moega katsetada ning midagi julgemat välja mõelda. Kahjuks ei tähenda see seda, et kõik nägid stiilsed välja. Nagu see tavaliselt ikka käib, siis mõned ei kanna välja, teised riietuvad nagu kodus pole peeglit. Iga kolmas etteaste oli totaalne disaster. Tundub, et isegi möödunud Tallinn Fashion Week ei soodustanud inimeste maitse arengut. Igal juhul on tore, et mõned on ikkagi suutnud kodutöö korralikult ära teha ning oma välimuse viimase detailini läbi mõelnud," räägib Tim Bluz üleüldisest moetasemest.

Anu Saagim, Reet Härmat Foto: Teet Malsroos

"Võib-olla ma ei ole siinkohal erapooletu, aga ahjusoojad komplektid Beatrice'i SS18 kollektsioonist on absoluutsed lemmikud. Beatrice on kahtlemata üks suurimatest eeskujudest ja tema looming on mulle isiklikult suurt mõju avaldanud. Tema erilise käekirjaga dramaatilised kleidid sobivad suurepäraselt punasele vaibale astumiseks. Anu ja Reet kannavad need muidugi perfektselt välja. Väga oskuslik aksessuaaride valik. Kleidid on nii võimsad ja luksuslikud, et ülepaisutatud aksessuaarid juurde oleksid liigsed ning lämmataksid komplektide isikupära. Meritäht Anu käe peal täiendab tervikut ja on täiesti lahe, tahaks endale ka.
Siinkohal annan ühe väikese ning tasuta nipi: särav naeratus ja hea meeleolu on ikkagi parimad kaunistused. Briljandid ja luksuslikud ehted võivad küll esmapilgul pimestada, aga ei suuda teid päriselt säravamaks muuta ega minu TOP10-sse pääsu garanteerida. Anult ja Reedalt tasub küll õppust võtta, kuidas elu nautida ning värske ja seksikas olla, sõltumata sellest mis sul seljas on."

Lauri Pedaja Foto: Teet Malsroos

"Lauri Pedaja ja Gethel Burlaka moodustavad ülistiilse paari ja langevad samasse kategooriasse: värsked, trendikad, ja mis kõige tähtsam, õnnelikud ja säravad. Minimalistlik huvitava geomeetrilise lõikega kleit on hästi kombineeritud aksessuaaridega. Muidu oleks tervik liiga igav. Mõnusad kõrvarõngad, prillid ning sokid mängivad mitte ainult omavahel, vaid harmoneeruvad ja sobivad perfektselt Lauri komplektiga kokku. Mässumeelsed kingad rõhutavad karakterit ja vihjavad iseseisvusele ning soolisele võrdväärsusele, mis on viimasel ajal üle maailma eriti kuum teema."

Liis Lemsalu Foto: Teet Malsroos

"Liis Lemsalu nägi välja nagu Disney printsess. Ta otsustas kanda omapärast kleiti Diano Arno värskest kollektsioonist. Liis on üldiselt väga stiilne ning oskab ilusti valida, mis talle sobib. Elegantsed pastelltoonid sobivad talle eriti hästi, kuna rõhutavad tema loomulikku ilu. Hästi tagasihoidlik ja loomulik jumestus ei pööra liiga palju tähelepanu endale ja seega ei konkureeri kleidiga. Üleüldse väga romantiline kevadine komplekt, mida tahaks lähemalt uurida."

Ingrid Tõniste, Toomas Tõniste Foto: Teet Malsroos

"Suur aplaus Ingrid Tõnistele, kes suudab igal üritusel luksuslik, väärikas ja ülistiilne välja näha. Kleit rõhutab ilusti figuuri, hõrgud ehted lisavad peenust ja elegantsust juurde. Värske jumestus ning korralik soeng teevad terviku veel säravamaks. See on minu meelest perfektne Oscari-gala komplekt. Fantastiline töö ning laitmatu maitse!"

Meisi Volt, Allan Roosileht Foto: Teet Malsroos

"See on väga lõbus suvine komplekt, mis sobib nii igapäevaeluks kui ka pidulikule üritusele. See kleit meenutab natuke SMPTE värviriba TV ekraanil, samuti ka Jeremy Scott'i loomingut. Meisi ei karda värve ja kannab need hästi välja. Väga 2000ndate roosa värvi huulepulk ning sama tooni kingad tasakaalustavad teineteist. Erk punane juuksevärv elavdab tervikut veelgi. Ta paistab teiste hulgast välja, mis tähendab ainult seda, et kõik on tehtud õigesti!"

Mai Palling Foto: Teet Malsroos

"Feministlikku temaatikat jätkab ei keegi muu kui Mai Palling, kes on saanud natuke liiga palju inspiratsiooni Leslie Da Bass'i loost „NAINE“ ning sellega seotud Kaubamaja kampaaniast. Kuid hoolimata sellest, et Mai näeb välja nagu reklaamiposter, on tema tugeva naise väljanägemine väga võimas ja sada protsenti õigustatud. Tal on piisavalt enesekindlust ning heas mõttes hulljulgust, sest ta suudab trendika Iris Janvieri pükskostüümi statement'iks muuta. Hoolikalt läbimõeldud jumestus ja sätitud soeng täiendavad suurepäraselt tervikut. Komplekt on väga elamuslik, istub ideaalselt ning kannab sõnumit. Me kuulame sind, Mai!"

EFTA 2018 Foto: Teet Malsroos

"Komplekt keskel on väga suur lemmik. EFTA punasel vaibal oli veel paar naisterahvast, kes katsetasid pükskostüümi, aga see etteaste on minu meelest üks parimatest. Hästi argine ja suvine, kuid samal ajal väga pidulik ja üritusele sobiv. Aksessuaarid soodustavad efekti saavutamist. New Vintage By Kriss kaunistus annab hästi konkreetsele komplektile palju särtsu juurde. Kott ja just õige kõrgusega kontsad sobivad hästi kokku. Komplekti tõstab esile omapärane kõvera joonega vöö, mis muudab muidu tavalise pükskostüümi palju erilisemaks ja stiilsemaks. Üldiselt on hästi mõnus trio. Nad kuidagi klapivad omavahel, hoolimata sellest, et igaühel on väga eri stiili kostüümid."

Helene Vetik, Madis Nestor Foto: Teet Malsroos

"Minu meelest kõige värvilisem ja loomingulisem paar. Eksklusiivses H&M'i kleidis Helene Vetik näeb erakordne välja. Kõik on üksikasjalikult läbi mõeldud. Neoonroosad retro-kingad ning sarnast tooni lauvärv mängivad omavahel mõnusalt. Sileda tekstuuriga ja loomuliku tooniga matt huulevärv rõhutab silmi, lõbusad kõrvarõngad annavad viimase lihvi. Helene oma kaaslasega moodustab väga loomingulise ja mõnusa paari. Tema natuke lohakas riietus muudab Helene kombinatsiooni veel pidulikumaks. Mulle tohutult meeldib, kui inimesed ei karda värvidega katsetada ja isevärki asju välja mõelda. Kuid igaks juhuks tasuks mainida, et kallid inimesed, kui te ei oska loomingulist kostüümi kokku panna, siis pole vajagi (isegi kui väga tahaks), valige minimalistlik suund ja ärge unustage, et klassika on alati moes ning see ei peta. Muidu teie etteasted pole isegi naljakad, vaid üsna kurvad."

EFTA 2018 Foto: Teet Malsroos

"Hästi lihtne, aga samal ajal väga huvitav ja tähelepanu vääriv riietus. Kõik vist juba teavad, et mulle väga meeldivad hullud värvid, aga olen samuti filmikarakteri ja fashionista Cruella De Vil’i truu fänn. Lapsena oli see mu lemmik multifilm ja just tema aitas mul moepisiku avastada. See must-valge riietus on küll Cruella moodi. Hoiak paistab ka! Kaunistatud volangidega lühike pluus ning ülistiilsed kingad moodustavad võimsa kombinatsiooni. Kõrge taljega püksid annavad kehale üldiselt saledama joone. Kuigi antud juhul 3/4 pikkus ei riku siluetti, peaks üldiselt sellega ettevaatlik olema. Nüüd aga tahaks ma väga teada, kas dalmaatsiakoerast kasukas oli garderoobis?!"

Piret Reinson Foto: Raul Mee/Elu24/Eesti Meedia

"Hästi lihtne ja elegantne lõige. Just nagu Ingrid Tõniste kleit, sobib see väga hästi punasele vaibale astumiseks. Kui komplekt on hästi minimalistlik, siis kõik väiksed detailid (nagu elegantsed türkiisitooni kõrvarõngad) mängivad hästi suurt rolli. Soeng on väga šikk, see täiendab kleiti ning muudab terve komplekti väljenduslikumaks, just nagu jumestus. Ülepaisutatud käekott teeb oma tööd, lisades natuke kontrasti."