Miss Raplamaa 2018 kandidaadid Soeng ja meik: Tradehouse Moefoto disainer: Marimo Fashion Moefoto asukoht: Tallinn Airport GHFoto: Kristi Heil / Stuudio 35
Inimesed
6. aprill 2018, 12:00

Miss Raplamaa kandidaat Maris: suur unistus on hakata rallit sõitma

Juba sel laupäeval valitakse järgmine Miss Raplamaa. Õhtuleht tutvustab lugejatele enne finaalüritust kümmet missikandidaati.

Nimi: Maris Adoma

Maris Adoma Soeng ja meik: Tradehouse Moefoto disainer: Marimo Fashion Moefoto asukoht: Tallinn Airport GH Foto: Kristi Heil / Stuudio 35


Vanus: 17

Kool või töökoht: Rapla Vesiroosi gümnaasium

Millised on sinu hobid ja kaua oled nendega tegelenud?

Tantsimine: Tegelenud vähemalt 5 aastat, selle aja jooksul tantsinud hip-hopi, show-tantsu ja cheerleader’i stiili. Eelmine aasta lõpetasin tantsimise, kuid kindlasti tahan selle juurde tagasi minna.
Hetkel: Regulaarne jõusaalis käimine, kus olen käinud umbes pool aastat.
Jumestamine: Iseseisvalt hakkasin õppima 2015. aastal.
Näitlemine: 2 aastat (kooli näitering).
Discgolf: hakkasin harrastama 2016. aasta suvel.

Millised on sinu plaanid tulevikuks?

Sooviksin end täiendada tervisliku toitumise valdkonnas, sest tahan ise olla tervislik ja teha kehale paremaid valikuid.
Pärast gümnaasiumi lõpetamist plaanin minna Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala õppima.
Suur unistus oleks hakata ka lähiaastatel rallit sõitma. Minu kaaslane sõidab jää- ja lumerajal rallit ja ka minul on selle vastu huvi tekkinud. Seni olen saanud nautida suurt kiirust ja adrenaliini vaid kõrvalistujana.
Kuna mulle meeldib väga iseseisev olla ja eluolud on mind sundinud ka seda olema, siis sooviksin juba praegu omaette kaaslasega elada, kui oleks võimalus, kuid lapse saamine jääks tulevikku. Mul on kaks mõtet: kas luua pere umbes 25-aastaselt või siis pärast 30. eluaastat. Seni reisiksin ringi, teeksin karjääri ja töötaksin end üles, et tulevikus saaks pakkuda lastele paremaid ja stabiilsemaid elutingimusi, kui mul on olnud.

Kumma kasuks otsustad/oled otsustanud, kas ülikooli või kutsehariduse?

Soovin minna pärast gümnaasiumi nii ülikooli kui ka kutsekooli (meigi/grimmikooli).

Milliseid võõrkeeli valdad?

Valdan vene ja inglise keelt.

Milliseid ajalehti või ajakirju loed?

Ajalehtedest loen Õhtulehte, ajakirjadest loen vahepeal Nipiraamatut või Pere ja Kodu. Üldiselt olen pigem raamatuinimene.

Milliseid uudiseid vaatad?

Vaatan „Seitsmeseid uudiseid” ja “Reporterit”.

Kas sinu kodukohas on mõni murekoht, mille lahendamine on sulle oluline?

Kuna elasin enne pikka aega Raikkülas, siis räägin selle murekohast. Raikkülas on väga vähe tegevusi, mis võiksid noortele sobida. Seal on küll noortekeskus ja raamatukogu, jalgpalli- ja korvpalliplats, kuid noortekeskus ei tööta enam nii aktiivselt kui mõni aasta tagasi ja raamatuid väga paljud noored kahjuks ei loe. Tunnen, et Raikkülla tuleks tekitada mõned trennid või vähemalt huviringid (saviring, patsipunumise õpikoda, näitering). Variant oleks ka teha koosviibimisi (filmiõhtud, lauamängude mängimine, ühised väljasõidud). Minu arvates on ääretult oluline tekitada sellises väikeses kohas, nagu on seda Raikküla, noortega mingi ühtsustunne. Mina ei tundnud seal elades, et meiega oleks piisavalt tegeletud.

Millised olukorrad ja kitsaskohad maailmas on sinu jaoks enim muret tekitavad?

Aina arenev tehnoloogia, nutisõltuvus, loomade väärkohtlemine, Eesti lapsetoetuse süsteem, aktsiisitõus Eestis. Ja ka see on tekitanud muremõtteid, et mis saab siis, kui praegused energiaallikad (fossiilkütused) otsa saavad. Kuna need ei ole taastuvad varad, siis on loogiline, et lõpmatuseni neid olla ei saa.

Naljakaim kogemus, mis sinuga juhtunud on?

Kui olin umbes 5-aastane, siis meeldis mulle tihti telekast Barbie multikaid vaadata. Ühes multikas sai läbi peegli vōlumaailma minna. Mina uskusin seda ja otsustasin sama teha. Läksin ema ja isa tuppa, kus oli suur peegel. Vōtsin hoogu ja hüppasin peeglisse. Kuhugi vōlumaailma ma kahjuks ei sattunud ja peegli hüppasin ma ka ilmselgelt katki.

Mis on sinu kõige suurem hirm?

Minu suurim hirm on tulevik. Kas ma ikka saan kindlustada enda perele parema elu, kui mul on olnud? Milline on maailm mõnekümne aasta pärast, kui tehnoloogia nii tohutult areneb? Kas ka mina olen kunagi pensioniga kindlustatud? Kuidas üldse on tulevikus eluolud? Maailm on tänasel päeval ju nii muutuv paik.
Kuid kui mitte nii tõsiselt mõelda, siis kardan manuaalkäigukastiga auto juhtimist, see on üks paras peavalu.

Milline kogemus on õpetlikum - võit või kaotus?

Ma ei suuda otsustada, kumb on rohkem õpetlikum. Kui võidad, siis tead, et oled palju vaeva näinud, sa ei andnud alla ja nii tulebki alati toimida, sest siis tulevad ka tulemused. Kuid samas, kui kaotad, siis ennast analüüsides on võimalik näha ja mõelda, mida tuleks järgmine kord paremini teha ning lisaks oled ikkagi kogemuse võrra rikkam.

Üks asi, millest sa keelduda ei suuda?

Ma ei suuda keelduda siis, kui mulle pakutakse kuskil võimalust teha avalikult midagi, mis mulle meeldib. Näiteks pakutakse mulle võimalus juhtida üritusi või aktuseid, näidelda või tantsida või hoopis midagi organiseerida.

Mis sulle sinu enda juures kõige rohkem meeldib?

Enda pikkus ning et mul on elus sihid paigas. Ma ei jäta kunagi asju pooleli, vaid pingutan nende nimel lõpuni. Samuti minu julgus, heasüdamlikkus, pidev uute asjade ōppimise soov ning suur tahe inimesi aidata ja suunata.

Mis see on, mida enamik inimesi sinu kohta ei tea?

Inimesed ei tea, et olen 6-aastaselt üle elanud vanemate lahkumineku.

Millist kolme omadust sa sõbra juures kõige enam hindad?

Usaldusväärsus, ausus ning hea huumorisoon (sealhulgas ka irooniast arusaamine).

Mille poolest oled oma sõprade ja pere ringis tuntud? Palun lase sellele küsimusele vastata kellelgi teisel (mõnel pereliikmel, sõbral, õpetajal). Mida vastusest arvad?

„Oled iseloomult salapärane, impulsiivne ja sihikindel. Oled alati valmis minema kuskile midagi tegema, kas siis esinema, aitama midagi korraldada vms. Pereringis paistad silma alati abilisena nii lapsehoidmisel kui ka köögitoimingutes, aga kõige silmapaistvamana meie oma meikarina.”
„Julge, tark ja väga kangekaelne, sest sa ei anna kunagi alla.”

Ma arvan, et kõik on oma vastustega täppi pannud, sest mina ise tunnen end ka sellisena, nagu mind kirjeldati. Mul on hea meel lugeda, et ka teised nii arvavad, sest see pakub ainult rõõmu ja enesekindlust.

Miks osaled Miss Raplamaa konkursil?

Osalen Miss Raplamaa konkursil seetõttu, et tunnen, et elust tuleb võtta kõik, mis võtta annab. Sellist kogemust mul arvatavasti elus enam ette ei tule. Kõik, mis sellel konkursil pakutakse, on tasuta ja austan väga, et leidub inimesi, kes seda üritust korraldavad. Oleks patt, kui sellisest võimalusest ära ütleks, sest elus ei ole palju asju tasuta ja eriti veel nii häid. See konkurss muudab mind enesekindlamaks, laiendab mu silmaringi, õpetab inimestega suhtlema, pakub lavalist kogemust suurema rahvamassi ees, võimalusi tutvuda erinevate ettevõtetega, annab fotosessiooni kogemuse, pakub meeldejäävaid mälestusi. Tänu sellele konkursile õppisin ka kontsadega käima, mida pigem vältisin, kuid nüüd vajadusel kannan neid, sest see aitab end naiselikumana tunda. Konkurss aitab mul tunda end väärtuslikuna. Leian, et iga noor neiu peaks selle tee ette võtma, sest nad on kergesti mõjutatavad (näiteks sotsiaalmeedias) ja see konkurss aitaks neil eri kogemuste toel ennast kindlamini tunda.