Foto: Kuvatõmmis muusikavideost
Saund
26. märts 2018, 16:06

TOP 5 | Need on gängstaräpi ristiisa Eazy-E parimad lood

Täna, 26. märtsil on Eric Lynn Wrighti surma-aastapäev. Valdav osa maailmast tundis teda paremini nime Eazy-E järgi. Tegemist oli mehega, keda võib pidada gängstaräpi ristiisaks ning tänu kellele sündis legendaarne rühmitus N.W.A., ehk Niggaz Wit Attitudes. Järgnevalt toome teieni mõned paremad palad mehe repertuaarist.

1. Mitte, et me tahaks mehe soolokarjääri kuidagi alaväärtustada, ent N.W.A. on tõenäoliselt suurim projekt, millest mees eales osa on võtnud. Räppmuusikale ja hip-hop kultuurile üleüldiselt ääretult palju andnud rühmituse üheks märkimisväärseimaks palaks on kindlasti nende samanimeliselt debüütalbumilt pärinev „Straight Outta Compton“.

2. Eazy-E esimeselt plaadilt pärit olev „We Want Eazy“ on mõnes mõttes südamlik pilguheit minevikku. Pärineb see ju ajast, mil Eazy ja teiste N.W.A. liikmete suhted veel sõbralikud olid.

3. Kuigi „Straight Outta Compton“ oli N.W.A. esimene stuudioalbum, jõudsid mehe N.W.A. and the Posse nime all koduste vahenditega terve kauamängiva välja lasta. Selle esimeseks singliks oli Eazy-E soololugu „Boyz-n-the-Hood“. Sõnade autoriks oli Ice Cube ning algselt oli lugu mõeldud hoopiski teisele bändile.

4. 1990ndate alguses läksid Eazy-E ja tema bändiliikme Dr. Dre omavahelised suhted hapuks. Sellele järgnes kahe mehe (peamiselt) verbaalne tüli, mille käigus paisati välja üksteise kohta mitmeid lugusid. Eazy „Real Muthaphuckkin G's“ on kindlasti üks kurjemaid, kus ta sarjab nii Dr. Dre-d, kui ka viimasega lugusid teinud Snoop Doggi.

5. „Just tah Let U Know“ kuulub viimaste lugude hulka, mille Eazy-E enne enda surma linti jõudis võtta. Lugu pärineb tema postuumselt ilmunud albumilt „Str8 off tha Streetz of Muthaphukkin Compton“.

Kallis lugeja, milline on Sinu lemmiklugu Eazy-E repertuaarist?