Anni Velks Soeng ja meik: Tradehouse Moefoto disainer: Marimo Fashion Moefoto asukoht: Tallinn Airport GH Foto: Kristi Heil / Stuudio 35
Inimesed
6. aprill 2018, 12:00

Miss Raplamaa kandidaat Anni: teadsin juba üsna noorelt, kelleks tahan saada

Juba sel laupäeval valitakse järgmine Miss Raplamaa. Õhtuleht tutvustab lugejatele enne finaalüritust kümmet missikandidaati.

Nimi: Anni Velks

Anni Velks Soeng ja meik: Tradehouse Moefoto disainer: Marimo Fashion Moefoto asukoht: Tallinn Airport GH Foto: Kristi Heil / Stuudio 35

Vanus: 20

Kool või töökoht: Lõpetasin hiljuti Tallinna Tööstushariduskeskuse sisekujunduse erialal kiituskirja ja publiku lemmiku lõputööga. Sügisest plaanin jätkata õpinguid samal erialal kõrgkoolis.

Millised on sinu hobid ja kaua oled nendega tegelenud?

Olen terve elu loomingulistest tegevustest lummatud olnud ja naudin seda südamest. Niisiis on minu peamiseks hobiks kõikvõimalike asjade meisterdamine kodukujunduselementidest suuremate kingitusteni välja. Veel meeldib mulle teha siseviimistlustöid, õmmelda ja üritusi korraldada.
Päevast, mil alustasin kooliteed Tallinnas, sai minu hobiks ka loomade varjupaigas vabatahtlikuks käimine.

Millised on sinu plaanid tulevikuks?

Alates uuest kooliaastast on soov jätkata sisekujunduse eriala õppimist ülikoolis. Kindlasti soovin tulevikus õppida ka lilleseadet, mööbli restaureerimist ja rekreatsioonikorraldust, et olla kunagi hea õhtujuht või pulmakorraldaja.
Soovin terve elu olla abistaja rollis – aidata kõiki loomi ja inimesi, suuri ja väikseid, kes mind vähegi vajavad.
Samuti on minu unistus luua Raplasse hubane kohvik-butiik, kus oleks mõnus sõpradega aega veeta, kohvi juua ja kust saaks käsitööna valminud kodusisustust ning kingitusi osta.
Päris enda kodu plaanin osta, mitte üürida, ja seda kindlasti selleks hetkeks, kui see on majanduslikult võimalik ja tuleksin rahaliselt ilma muredeta toime. Minu tulevane kodu asub kindlasti Rapla lähistel.
Muidugi tahan maailmas ringi seigelda ja tutvuda erinevate kultuuride ning vaatamisväärsustega.
Inimene õpib kogu elu, seega kindlasti jõuan elu jooksul soovitut õppida ja teha täpselt seda, mis mulle meeldib.

Kumma kasuks otsustad/oled otsustanud, kas ülikooli või kutsehariduse?

Olen otsustanud mõlema kasuks. Teadsin juba üsna noorelt, kelleks soovin saada ja pärast põhikooli jätkasin õpinguid Tallinna Tööstushariduskeskuses, kus õpe kestis 3,5 aastat. Selle ajaga omandasin nii kesk- kui ka kutsehariduse sisekujunduse erialal. Kindlasti soovin jätkata õpinguid ülikoolis ja teha seda magistrikraadini välja.

Milliseid võõrkeeli valdad?

Olen õppinud inglise ja vene keelt. Plaanin suvel minna ka soome keele kursustele ning tulevikus soovin õppida selgeks hispaania keele.

Milliseid ajalehti või ajakirju loed?

Loen igapäevaselt Postimehe veebiväljaandeid ja igakuiselt ajakirju Hingele Pai ning Imeline Teadus.

Milliseid uudiseid vaatad?

Jälgin peamiselt Eesti Televisiooni uudiseid: „Terevisooni”, „Ringvaadet” ja „Aktuaalset kaamerat”.

Kas sinu kodukohas on mõni murekoht, mille lahendamine on sulle oluline?

Minu kodukohas on suureks murekohaks Rail Balticu raudtee rajamine, kuna suur osa minu pere põllu- ja metsamaast läheks selle projekti alla ning raudteed eraldav müür hakkaks asuma magamistoa akna ees.

Millised olukorrad ja kitsaskohad maailmas on sinu jaoks enim muret tekitavad?

Tänasel päeval on väga pingeline ja kurb uudiseid kuulata, kuna suurem osa nendest on negatiivse alatooniga. See tekitab hirmu ja mõjutab sisemiselt kõiki inimesi meie ümber. Sõjad, terroristid, koolitulistamised... pidevalt on õhus viha ja raev üksteise vastu. Kõik on küll kursis, mis maailma eri paigus toimub, aga vähesed saavad päriselt aru, et need olukorrad mõjutavad ka meie armast kodumaad ja kodanikke.

Naljakaim kogemus, mis sinuga juhtunud on?

Käisime perega 2016. aasta kevadel Türgis puhkamas ja peatusime 7 päeva jooksul 4 erinevas hotellis. Jõudes eelviimasesse hotelli, check-in tehtud, läksime tuba üle vaatama ja avastasime, et meile oli kolme peale üks voodi. Asja selgitama minnes lubasid töötajad olukorra 15 minuti jooksul lahtikäiva voodiga parandada. Reaalsus oli aga see, et magasime kolmekesi ühes voodis justkui kilud reas ja hommikuks oli keha üsna kange.
Reisikorraldajale muljetades saime vastutasuks järgmises hotellis täispaketi Türgi sauna ja massaažiga.

Mis on sinu kõige suurem hirm?

Minu kõige suurem hirm on, et minu lähedaste või sõpradega juhtub midagi.

Milline kogemus on õpetlikum - võit või kaotus?

Olen seda meelt, et nii võit kui ka kaotus on õpetlikud. Kaotuse puhul saavad selgeks nõrgemad kohad ja omadused, mida enda juures paremaks muuta. Võit õpetab jällegi sihikindlust ja suurendab meeletult eneseusku, mis omakorda suurendab motivatsiooni ja tahtmist veel enam pingutada.

Üks asi, millest sa keelduda ei suuda?

Asi, millest ma ei suuda keelduda, on inimeste ja loomade abistamine. Teen seda elupäevade lõpuni suurima rõõmuga, sest just see tekitab südamesse rõõmsa ja sooja tunde.

Mis sulle sinu enda juures kõige rohkem meeldib?

Mulle meeldib enda juures kõige rohkem see, et olen väga kohusetundlik ja austan tohutult teisi inimesi. Täidan kõik lubatu tähtajaks ja annan endast alati 100%.

Mis see on, mida enamik inimesi sinu kohta ei tea?

Enamik inimesi ei tea, et olen olnud koolikiusamise ohver.

Millist kolme omadust sa sõbra juures kõige enam hindad?

Sõbra juures hindan kõige enam ausust, humoorikust ja hoolivust. Selliste omadustega sõbra puhul tean, et saan talle alati kindel olla, rääkida nii probleemsetest kohtadest, naerda pisarateni, kui ka avastada maailma kõige huvitavamaid paiku.

Mille poolest oled oma sõprade ja pere ringis tuntud? Palun lase sellele küsimusele vastata kellelgi teisel (mõnel pereliikmel, sõbral, õpetajal). Mida vastusest arvad?

„Anni on väga iseseisev. Tal on alati kindel siht silme ees ja järeleandmisi ta ei tee. Ei endale ega ka teistele. Ta on kiire õppija ja aktiivne praktiseerija – need on tulevasele sisekujundajale suureks abiks. Samuti on ta ka uskumatult hea orienteeruja, nii võõras linnas kui ka metsas. Ja metsas talle meeldib käia. Veel on Annil imeline võime näha kõikides loomades ilu ja headust, ka kõige inetumas ja vihasemas koeras leiab ta alati head. Kokkuvõtlikult olen ma väga uhke. Mul on äge tütar ja hea sõbranna!”

„Kõige suurem sõber! Seda otseses mõttes ja kõigi jaoks. Temaga on nii tohutult tore aega veeta, sest tal on hea huumorisoon, ta kuulab alati huviga ja annab parimat nõu. Ükski Anni sünnipäev ei möödu lihtsalt istudes, alati on stiilipidu ja kavas erinevad seltskonnamängud. Üks oodatumaid pidusid aastas! Anni maitse, nii sisustuse kui ka riiete puhul, on maitsekas. Riideid on garderoobis rohkem kui mõnes riidepoes kokku.
Ta teeb kõike kohusetundlikult ja läbimõeldult. Kuulab alati juhendajaid suure huvi ja lugupidamisega. Vajadusel kutsub teisi korrale, et nemadki peaksid kuulama, mitte omavahel rääkima. Ja kohe kindlasti, kui kuskil on mõni annetuskast, siis mõni euro sinna iga kord kukub.”

Ma olen selliste vastuste üle siiralt õnnelik, see tekitab hea tunde ja annab jõudu teha edasi täpselt seda, mida teen. Olen tänulik, et mul on nii tore ema ja sõbranna!

Miks osaled Miss Raplamaa konkursil?

Osalen Miss Raplamaa konkursil eelkõige selleks, et saada juurde enesekindlust, oskusi ja teadmisi ning kindlasti häid sõpru kogu eluks.
Mul on hea meel, et olen üks missidest ja saan kõike sel aastal kaasa teha.