Getter Saidla Soeng ja meik: Tradehouse Moefoto disainer: Marimo Fashion Moefoto asukoht: Tallinn Airport GHFoto: Kristi Heil / Stuudio 35
Inimesed
3. aprill 2018, 12:00

Miss Raplamaa kandidaat Getter: enim tekitab muret maailma reostamine (4)

Juba sel laupäeval valitakse järgmine Miss Raplamaa. Õhtuleht tutvustab lugejatele enne finaalüritust kümmet missikandidaati.

Nimi: Getter Saidla

Getter Saidla Soeng ja meik: Tradehouse Moefoto disainer: Marimo Fashion Moefoto asukoht: Tallinn Airport GH Foto: Kristi Heil / Stuudio 35

Vanus: 18

Kool või töökoht: Õpin Rapla Ühisgümnaasiumis.

Millised on sinu hobid ja kaua oled nendega tegelenud?

Umbes pool aastat tagasi hakkasin rohkem spordile tähelepanu pöörama. Tegelen ujumisega, jooksmisega, käin jõusaalis või teen lihastreeningut kodustes tingimustes, talvel käin suusatamas ja uisutamas. Seoses spordiga olen hakanud teadlikumalt ning tervislikumalt toituma. Varem olen tegelenud kergejõustikuga, rahvatantsuga ja käinud kunstikoolis.

Millised on sinu plaanid tulevikuks?

Minu plaan on lõpetada edukalt ülikool. Pärast ülikooli tahan ennast valitud erialal arendada ning oma pere ja kodu luua. Minu eesmärgiks on võimalikult palju reisida ja maailma näha ning paljude inimestega sõprussuhteid luua.

Kumma kasuks otsustad/oled otsustanud, kas ülikooli või kutsehariduse?

Olen otsustanud ülikooli kasuks, sest seal on erialad, mis mulle meeldivad.

Milliseid võõrkeeli valdad?

Suhtlustasandil valdan inglise keelt ning natukene mõistan ka vene keelt.

Milliseid ajalehti või ajakirju loed?

Loen ajakirja Imeline Teadus.

Milliseid uudiseid vaatad?

Loen Delfit ja kui aega on, siis vaatan ka „Seitsmeseid uudiseid” või „Reporterit”.

Kas sinu kodukohas on mõni murekoht, mille lahendamine on sulle oluline?

Minu arust on minu kodukoha kõige suuremaks mureks kodutud loomad. Selle olukorra lahendamine on mulle oluline, sest kurb on vaadata, kuidas neid aina juurde tuleb ja kui vaevaliselt nad enda elushoidmisega hakkama saavad. Arvan, et iga loom väärib sooja kodu, kus elada.

Millised olukorrad ja kitsaskohad maailmas on sinu jaoks enim muret tekitavad?

Kõige enam tekitab mulle muret maailma reostamine. See on suur probleem, sest teeb halba paljudele loomadele ning koormab maad. Arvan, et prügi vähendamiseks tuleks võtta vastu karmid seadused ja luua pakendeid, mis lagunevad kiiresti.

Naljakaim kogemus, mis sinuga juhtunud on?

Kui olin väiksem, umbes 6-aastane, jalutasime emaga alevisse. Mingil põhjusel jäin ma emast natuke maha. Kohaliku poe ees istus üks joodik, kes pakkus mulle kommi. Vastasin talle kurjalt, et ma ei võta võõrastelt onudelt kommi vastu ning jalutasin rahulikult edasi. Paar päeva hiljem, kui uuesti emaga alevisse jalutasime, istus mees jälle sama koha peal. Seekord peatas ta minu ja ema ning pakkus mulle 5 krooni selle eest, et ma nii tubli olen ja võõrastelt kommi vastu ei võta. Selle peale lõid mul kohe silmad särama ning võtsin raha ilma kõhklemata vastu. Vanemad siiani naeravad, et kommi ei võtnud, aga raha vastu võtmise peale ei mõelnud sekunditki.

Mis on sinu kõige suurem hirm?

Üksindus.

Milline kogemus on õpetlikum - võit või kaotus?

Kaotus on õpetlikum, sest siis saab teada, mida järgmine kord paremini teha.

Üks asi, millest sa keelduda ei suuda?

Ma ei suuda öelda „ei” reisimisele, sest mulle meeldib uusi paiku avastada ning häid mälestusi luua.

Mis sulle sinu enda juures kõige rohkem meeldib?

Minu naeratus, sest see jääb alati inimestele silma ja naeratav inimene tekitab teistes ka sooja tunde.

Mis see on, mida enamik inimesi sinu kohta ei tea?

Väga paljud inimesed ei tea, et ma ei ole mitte kunagi juukseid värvinud. Kui see jutuks tuleb, siis on kõik alati väga üllatunud, et olen juba 18 aastat elanud ja pole isegi juukseid triibutanud.

Millist kolme omadust sa sõbra juures kõige enam hindad?

Sõbra juures hindan kõige rohkem ausust, hoolivust ning usaldust.

Mille poolest oled oma sõprade ja pere ringis tuntud? Palun lase sellele küsimusele vastata kellelgi teisel (mõnel pereliikmel, sõbral, õpetajal). Mida vastusest arvad?

Sõprade seas olen tuntud naturaalse ilu, sätitud soengu ning heade ideede poolest. Lisaks teatakse mind kui kõige paremat söögitundjat. Pere seas olen ma tuntud selle poolest, et ma võtan alati vastu kõik väljakutsed ning uued võimalused, mida pakutakse ja ma proovin kõiges leida midagi positiivset. Arvan, et need on head omadused, mille poolest tuntud olla ning need kõik vastavad ka tõele.

Miks osaled Miss Raplamaa konkursil?

Osalen Miss Raplamaa konkursil, sest missikooli läbimine annab mulle väga palju enesekindlust ning tähtsad oskused eluks. Lisaks leian ma sealt ka uusi tuttavaid.