Elina NechayevaFoto: Erlend Štaub
Üritused
25. märts 2018, 12:21

Euroekspert hoiatab: kuna Elina Nechayeva on Eurovisioni laval üksi, tuleb tal olla ettevaatlik (7)

Sel aastal peetakse Eurovisioni lauluvõistlus Lissabonis ning Eestit esindab seal ooperilaulja Elina Nechayeva looga "La forza". Eurouudiste portaal ESCDaily hoiatab, et Elina peab võistlusmöllus kindlasti oma häält hoidma.

Eesti on erinevate küsitluste järgi tänavu üks suurimaid Eurovisioni favoriite. Varasematel aastatel ei ole ooperisugemetega lugudel võistlusel aga eriti hästi läinud. Portaal kirjutab, et Elina näitab oma loos tõeliselt vägevat vokaali ning suurepärase vokaalse esitusega võib ta isegi Eurovisioni žürii edetabelite tippu jõuda. 

ESCDaily tõdeb, et varasematel aastatel on võistluses olnud küll ooperist inspireeritud palasid, kuid varem pole kuuldud nii puhast esitust, kui Elina oma. Viimane kord, kui ooperilaadse loo panused enne võistlust olid väga kõrged, oli aastal 2011. Siis esindas Prantsusmaad Amaury Vasily looga "Sognu". Lõpuks suurfavoriit aga esikümnesse ei pääsenud.   

Juhtkirja autor meenutab, et seitse aastat tagasi andis Amaury kahe Eurovisioni-nädala jooksul endast väga palju. "Ooperilaul võtab esinejalt palju ja ei ole võimalik mitu korda järjest teha vokaalselt veenvat esitust. Amaury pingutas proovides üle ja ei suutnud seetõttu endast kõike anda hetkel, kui seda tõesti vaja oli. See on Elina Nechayeva jaoks samuti riskifaktor."

Eriti peab Elina end kirjutaja sõnul hoidma just seetõttu, et on laval üksi. "Elina peab olema ettevaatlik ja - isegi rohkem kui teised artistid - keskenduma neile esinemistele, mis kõige rohkem loevad. On üsna tõenäoline, et televaatajad hääletavad ta kõrgemale, kui žürii." 

Jääb küsimus - kas sellest kõigest piisab meile, et tänavu Eurovision võita? "Kui ajas tagasi vaadata, siis ilmselt mitte, kuid kunagi ei tea."