Urmas SõõrumaaFoto: Tatjana Iljina
Inimesed
23. märts 2018, 11:04

Kunstimetseenist raskekaaluärimees Urmas Sõõrumaa: olen teiste hüvanguks annetanud miljoneid (20)

Sotsiaalse närviga megaärimees Urmas Sõõrumaa rääkis saates „Hästi, Eesti“ annetamisest.

Kunstimetseenist raskekaaluärimees Urmas Sõõrumaa on täiega zen ja vastupidiselt linnalegendile ei toeta ta kaugeltki ainult sporti.

„Seda raha, mida mina olen paigutanud teiste inimeste rõõmuks ja hüvanguks – mis mulle enam tagasi ei tule, no seda on ikka üsna mitukümmend miljonit eurot,“ ütles Sõõrumaa.

Ta toetab suuri peresid ning väikseid või puudustkannatavaid lapsi, ka loomi. Näiteks Tallinna loomaaia tiigrit Pootsmanit, et see endale elamisväärse kodu, Tiigrioru saaks. Kui selleks puhuks veel lisarahvast kampa kutsuda, ei ole 1+1 enam 2, vaid midagi sootuks rohkemat, on Sõõrumaa veendunud. Ja äritiigrina oskab ta peast arvutada küll.

„Kui keegi on võtnud selle projekti vedada ja räägib sellest, siis tulebki palju inimesi, võtab kätest kinni, tekib sünergia ja nii need asjad lahenevad,“ rääkis Sõõrumaa Tiigrioru kohta.

„Ühiskond on üks suur terviklik kooslus ja selles on ikka nii, et osad inimesed on edukamaks loodud ja osad ei saa üldse omadega hakkama. Ja ühiskond areneb ikkagi keskmist liini pidi,“ selgitas Sõõrumaa enda vastas istuvale Jüri Aarmale ja Artur Raidmetsale, miks osad projektid järelrahastust nõuavad. „Jõuad sa seda ühiskonna keskmist järele oodata? Siis sa teed eraalgatuse korras mõne projekti ära ja, ennäe imet, ühel hetkel on ühiskonna keskmine ka järele jõudnud.“

Sõõrumaa usub energeetikasse ja isegi ta pinnavirvendus on diip. Hästi, Urmas!