Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
23. märts 2018, 10:24

Psühholoogide selgitus: miks mehed lennukis masturbeerivad? (7)

Enamik mehi on oma teismeea mingis faasis või seksuaalse kriisi perioodil andunud veidrates kohates käsikiimlusele, kirjutab Men’s Health. Kuid enamasti püüavad mehed siiski vältida eneserahuldamist avalikus kohas. Miks me siis kuuleme viimasel ajal pidevalt meestest, kes end lennukites rahuldavad?

Viimase paari nädala jooksul on avalikuks saanud kaks sellist lugu. 20-aastane Malaisia mees vaatas rahvast täis lennukis sülearvutist pornot ja kiskus end ihualasti. Teine lugu oli varjatum: kaasreisijad avastasid, et üks viisakas ülikonnas mees näpib ennast teki all.

Mullu juulis kutsuti sotsiaalmeedias üles boikoteerima American Airlines’i, sest üks kodanik oli pidanud elama üle „šokeeriva“ lennu masturbeeriva kaasreisija kõrval. Ja neid juhtumeid on olnud veelgi.

Avalikus kohas masturbeerivad inimesed võivad kannatada teatava ekshibitsionistliku häire käes – teatav parafiilia vorm sunnib neid teistele oma suguelundeid paljastama. Mõnede meeste jaoks – nagu näiteks koomik Louis C.K. – võib seisundit tekitada väljakannatamatu vajadus võimu ja kontrolli järele.

Seksuaalsete häiretega tegelev psühhoterapeut Tashna Felix märgib, et avalikud masturbeerijas otsivad sageli tähelepanu ja võivad isegi arvata, et nende tegevus on seksikas.

„Nad otsivad teatud liiki positiivset tähelepanu või isegi kinnitust, et keegi on seda näinud,“ sõnas Felix. „Sellistel inimestel on sageli häiritud mõtlemine, kui teised inimesed neid näevad. Nad mõtlevad: „Oh, neile kindlasti meeldib see“ ja siis on šokeeritud, kui reaktsioon on negatiivne.“

Sageli enesepaljastajatega töötav kliiniline seksuoloog Lawrence Siegel leiab, et lennukis masturbeerivad inimesed võivad ajada taga kiiret põnevust.

„Nii meeste kui naiste puhul on sellise käitumise põhjuste seas oluline element „karistamatult pääsemine“,“ sõnas Siegel.

Felixi sõnul on ebasobivates kohtades masturbeerivatel inimestel väga kõrge libiido ja „palju fantaasiaid“. Kui nad näevad või kogevad midagi, mis neid natukenegi erutab, võib neil tekkida sundus ennast rahuldada, sest nad ei suuda oma libiidot ja fantaasiaid kontrolli all hoida.