Signe LahteinFoto: Kristjan Lepp/Ajakirjade Kirjastus
Inimesed
23. märts 2018, 09:45

"Kodutunde" saatejuht sattus avariisse ja viibib raskes seisus haiglas (101)

Eile õhtul juhtus Adaveres raske avarii, kus põrkasid kokku veok ja sõiduauto. Sõiduautos viibis saate „Kodutunne“ saatejuht Signe Lahtein, kes on praegu raskes seisus Tartu ülikooli kliinikumis.

„Kodutunde“ produtsent Kristi Nilov on Facebookis Signe Lahteini seinale teinud postituse, kus kirjutab: „Kallis Signe, ma tean, et sa tuled sellest välja! Ma lihtsalt tean!“

Ka „Kodutunde“ Facebooki lehel antakse teada, et Signe viibib haiglas:

Televaatajad, sõbrad ja fännid saadavad Signele head soovid ja soovivad naisele kiiret paranemist.

Eile õhtul kella poole kümne paiku toimus veoauto ja sõiduauto kokkupõrge, mille tagajärjel paiskusid mõlemad sõidukid kraavi. Omavahel põrkasid kokku Tartu poolt tulnud sõiduauto Opel, mida juhtis naisterahvas ning Tallinna poolt tulnud veoauto Volvo, mida juhtis Türgi rahvusest 21 aastane meesterahvas. Veokijuhi esmaste ütluste järgi oli Opel liikunud oma vööndis, kui kaotas ühel hetkel juhitavuse ning paiskus vastassuunda. 

Avarii tagajärjel sõiduautosse kinni jäänud naise päästmiseks pidid päästjad kasutama hüdraulilisi töövahendeid, et anda ta üle kiirabile. Kannatanu toimetati haiglasse. Veoautojuht õnnetuses viga ei saanud. Õnnetuse põhjuseid ei ole veel teada ning täpsemad asjaolud selgitab välja ekspertiis.

Politsei selgitas sündmuskohal, et veokijuht oli kaine ja juhtimisõigusega. Mõlemad sõidukijuhid kasutasid nõuetekohaselt turvavarustust.

Veokijuhi tööanda Oktay Demir sõnul oli veok õnnetuse hetkel teel Amsterdami ning vedas endaga ühes metallkonstruktsioone. Samuti ütles Demir Õhtulehele, et veokijuht on Zafer Kardesler ettevõtte heaks töötanud alles paar kuud. Ettevõte tundis huvi, millises seisundis Signe Lahtein on.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Kristjan Tommingas kirjeldas, et teelõik sündmuskohal oli lörtsisegune ja libedavõitu. „Sõiduteed võivad kohati olla libedad, mistõttu tuleb kiirust valides teeolusid sõidu kestel pidevalt uuesti hinnata. Sõiduteede olukord võib kohati näida ka juba kevadine, kuid ööpäevaringselt kõigub temperatuur nullkraadi ümber ja muudab seeläbi ootamatult ka teeolusid. Ka selle õnnetuse juhtudes kõikus Põltsamaa vallas temperatuur nulli ja ühe vahel,“ tõdes operatiivjuht.

Maanteeameti lõuna regiooni hooldevaldkonna juht Tiit Valt ütles, et Adavere lähiümbruses oli lumesadu kella 18 ja 21 vahel. Teehooldaja alustas patrullsõitu 20.30 ajal ning teel oli 1-2 cm paksune lörtsikiht. Kuna ilmaprognoos lubas kl 22 ajal ilma külmenemist, siis 21.05 anti korraldus puistama minna. Puisturid väljusid 21.15 Põltsamaalt.“