Prints Charles koos abikaasa Camillaga. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
22. märts 2018, 16:20

Raamat: prints Charles ja Camilla tahtsid kujutada Dianat hüsteeriku ja intrigandina (3)

Värske kõmuteose väitel püüdsid prints Charles ja tema kauane armuke Camilla Parker Bowles viimast briti üldsusele vastuvõetavamaks teha, mustates Charlesi esimest abikaasat Dianat.

Raamatu "Rebel Prince: The Power and Passion and Defiance of Prince Charles" andmeil tahtis Briti troonipärija pärast eksabikaasa Diana surma oma suhte Camillaga avalikuks teha.

Charlesil olnud kindel plaan Camillaga millalgi seaduslikult abielluda, ehkki tema armukese vastu olid nii tema ema Elizabeth II kui ka emaema. Ka rahva süda kuulus jäägitult printsess Dianale.

Raamatu autor Tom Bower väidab, et pärast Diana hukkumist autoõnnetuses aastal 1997 kohtusid Charles ja Camilla oma avalike suhete juhi Mark Bollandiga, sepitsemaks Diana demütologiseerimist. Prints Charlesi kahe poja ema taheti kujutada manipulatiivse hüsteerikuna.

Järgmisena olevat värvatud kirjanik Penny Junor, kes kavatses kujutada Dianat tasakaalutu ja truudusetu abikaasana. Just nimelt Diana talumatu iseloomu tõttu olevat prints Charles naasnud oma tõelise armastuse Camilla rüppe.

Mustamiskampaanias olnud esinenud tagasilööke, kuid järk-järgult hakkas Briti ajakirjandus Camilla kohta positiivseid uudiseid avaldama ning kaks aastat pärast Diana surma söandas kõmuline paar ametlikult avalikkuse ette ilmuda.

2005 peeti pulmad ning Elizabeth II andis uuele miniale Cornwalli hertsoginna tiitli. Nüüd sahistatakse, et kui Charles troonile tõuseb, võib ta Camillast lausa kuninganna teha.