Epp PetroneFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
22. märts 2018, 15:51

KIVISÕBER, OSTA ÄRA! Epp Petrone müüb oma kristallipoodi (20)

Poolteist aastat tagasi avas kirjastaja Epp Petrone Tartus kristallipoe „Indiast“. Nüüd on naine selle aga müüki pannud. 

Naine kirjutab oma blogipostituses, et viibis ligi kaks kuud Colorado mägedes, eemal Eesti ja üldse tavalisest maapealsest elust, oli tal aega mõelda ja tunnetada. „Sain aru, et mina olen oma panuse andnud. Ma olen teinud tööpäevi, mis kestnud 18 tundi, ma olen puhtfüüsiliselt poodi ehitanud ja värvinud ja sorteerinud. Olen lugusid jutustanud, kiviklubi vedanud, kodulehte ehitanud. Ja mul on aeg minna edasi, olen tänulik selle eluperioodi pärast, olen palju targem ja elukogenum.“

Epp Petrone poe avamine Foto: Elen Kontkar

Epul on nüüd idee, millest on veel vara rääkida ning tema sõnul on ka „Indiast“ pole aeg edasi minna. „Mul on päris mitu ideed, mis ei ole „Indiast” poega seoses veel ellu viidud ja ma annan need ideed edasi, uue inimese kätesse. Kuna poe ümber ja sees on imeline tiim, siis küll need ideed arenevad.“ Petrone lubab, et on valmis ka edaspidi oma rännakutelt kive kaasa tooma, kui uus omanik seda soovib. 

Pood on müügis 9000 euroga ning kaasa saab kõik, mis sellega kaasas käib - kaupluse sisustuse, andmebaasid, üürilepingu, e-poe ja muu. Möödunud aasta kasum oli kivipoel 35 600 eurot.

Epp kinnitab müügikuulutuses, et raamatupidamine on korras, võlad puuduvad ning majandusaasta aruanded on esitatud õigeaegselt.

Epp Petrone poe avamine Foto: Elen Kontkar

Epp kaalus poe müümist juba jaanuaris, kui selgus, et üks tema endine töötaja lahkub päevapealt töölt ja on asutanud oma kristallipoe.