Foto: www.facebook.com/ENSV-Teleseriaal
Tele
22. märts 2018, 12:32

TÄNA "ENSV"-S: Toompea lossi ründamisel kumminuiaga pähe saanud Ainol on mälukaotus

Käes on 1990. aasta hiliskevad. Toompea lossi ründamisel poeg Jüri käest kumminuiaga pähe saanud Aino Kessneril on endiselt mälukaotus ja ta elab Aavikute majas Jüri hoole all.

Aino usub ikka veel, et teda rööviti, kuni kohtub juhuslikult köögis Pille peigmehe Teeduga, kellelt kuuleb kogemata tõde toimunu kohta. Seepeale on Aino seesmiselt nagu ümber sündinud.

Ats on Teeduga sõbraks saanud ja palub tollelt veidi abi. Kuna Teet on oma sõnul Pillele armastusluuletusi kirjutanud, siis palub Ats, et too kirjutaks ka temale ühe luuletuse, mille saaks siis Sirjele nende kohtumise 10. aastapäeval enda tehtu pähe ette lugeda. Ats ei tea, et Teet pakub enda kirjutatud luuletuste pähe tegelikult ENSVs põlu all olnud välis-Eesti autorite loomingut.

Jüril on hinge peal nii Pille peika Teet, kui ka see, et Ats Teeduga hästi läbi saab. Kui aga Ats saab aru, et Teet on teda luuletusega alt vedanud, siis hakkavad kaks meest plaani pidama, kuidas Teet avalikult vahele võtta. Alampolkovnik Kartuli abiga sepistatakse lollikindel plaan Teedu lõksu meelitamiseks.

„ENSV“ uus osa on ETV eetris täna kell 20:30.