Hommikusöök staariga, Kati TootsFoto: Jörgen Norkroos
Inimesed
22. märts 2018, 10:19

Kati Toots: sellepärast mul võib-olla meest ei olegi täna, et olen liiga isetegija (130)

Sel nädalal on Anu Saagimi saates “Hommikusöök staariga” külas Kati Toots. Õigemini, on Anu külas temal, Tootsi ilusas ja suures eramajas Sauel, mille ta suures osas ise oma kätega kujundas ja valmis tegi. Bravuuritar uuris, kuidas Kati küll üksi majas kõigega hakkama saab, naise sõnul on ta aga sellega harjunud, sest kui ta elas veel suuremas majas koos eksabikaasa Jaaniga, pidi ta paljud asjad ise tegema.

Anu uuris, kas Kati oleks nõus võtma siis majja ka sellise mehe, kes on boheemlane ja kunstnik, kes asjalike töödega, mida naised meestelt eeldavad, ehk remonditööd ja auto parandamine, hakkama ei saa.

“Ma elasin pikalt koos mehega, kes selliseid asju ei teinudki. Tema oli see mees, kes hoolitses perekonna eest, kes oli väga hea isa ja mees, aga kõik ülejäänud oli naise teha. Kui ma vähegi oskan, siis ma võtan kätte ja teen ise. Siis ma tean, et on tehtud ja tean, et on tehtud hästi,” vastas Kati.

Saagim nendib, et mõnele mehe egole võib selline naine halvasti mõjuda. 

“Sellepärast mul võib-olla meest ei olegi täna, ma olengi liiga isetegija ja see mõjubki meestele halvasti,” naerab Kati.

“Kunagi mingi aeg tagasi oli kodune kasvatus selline, et kui perekonnas oli mees, siis suunati teda pere hoidjaks, pere esimene pea oli mees, siis oli naine ja lapsed. Oli sisering, kus oli ära jagatud, kes mida teeb. Täna enam seda ei ole. Kunagi naine koristas, tegi süüa, kasvatas lapsi, mees hoolitses, et kõigil hea oleks, siis täna on võib-olla kõik jagatud,” räägib Toots.

Tema sõnul ongi tänapäeval niivõrd tublid naised, kes käivad tööl ja teenivad raha ja jätavad hoopis mehe lastega koduseks. Temale selline variant aga ei sobiks.

“Mina tahan ikkagi olla naine, ma tahan, et minu kõrval oleks mees, kes on tugev nagu karu ja mina saan olla tema kõrval naine, tema hoolitseb minu eest ja mina tema eest.”

Mida Kati Toots oma praegusest elust ja tegemistest veel rääkis, vaata juba sel nädalal Õhtulehe veebist, saatest "Hommikusöök staariga"!