Foto: fotokollaaž/ Kanal 2/ TV3/ ERR
Tele
22. märts 2018, 10:12

EFTA 2018: milline teleseriaal võidab parima seriaali tiitli?

24. märtsil jagatakse välja tänavused Eesti filmi- ja teleauhinnad. Auhindade eesmärk on tunnustada kahe valdkonna tipptegijaid ja tuua tähelepanu alla mõlema kategooria tippude tipud. Nii antaksegi Nordea kontserdimaja laval välja 29 EFTA-t, millest 14 lähevad televaldkonna parimatele.  Nii nagu filmis on üks põnevamaid kategooriaid parima mängufilmi oma, on televaldkonnas sama oluline parima seriaali kategooria. Tänavu asuvad parima teleseriaali EFTA-t püüdma kolm tipptasemel sarja, milleks on: “Merivälja”(TV3), peamiselt lasetele suunatud koguperedraama “Lotte lood” (ETV2) ja “Siberi võmm” (Kanal 2). Kui “Merivälja” ja “Lotte lood” esmaeeter oli 2017. aastal, siis “Siberi võmm” saab ette näidata märksa pikema ajaloo, sarja esmaeeter oli lausa 2014. aastal.
Foto: "Siberi võmm", "Merivälja", "Lotte lood" (fotokollaaž/ Kanal 2/ TV3/ ERR)

Vaadates lähemalt parima telesarja nominente puudutavat statistikat, siis 2017. aastal naelutas kõikide nominentide peale üks osa telerite ette keskmiselt 256 600 vaatajat. “Lotte lood” kogus ühe osa kohta keskmiselt 53 000 vaatajat, “Siberi võmmil” on ette näidata 126 000 fänni ühe osa kohta, “Meriväljal” 77 600. Kuid kas pikast ajaloost ja vaatajate numbritest piisab selleks, et “Siberi võmm” saaks koju viia parima teleseriaali EFTA või tuleb vanal tegijal ruumi teha uutele tulijatele? Vastus selgub juba sellel laupäeval!
 
Kindlasti tasub aga televaldkonnas silma peal hoida ka parima meelelahutussaate nominentidel, sest parima EFTA nimel võistlevad kolm suurepärast telesaadet, kelle seast parima valimine ei ole kahtlemata kergete killast olev ülesanne. Nimelt kandideerivad parima meelelahutussaate auhinnale suurprojektid nagu “Su nägu kõlab tuttavalt” (TV3), “Väikesed hiiglased” (Kanal 2) ja “Eesti laul” (ETV).

Foto: "Su nägu kõlab tuttavalt", "Eesti laul", "Väikesed hiiglased' (fotokollaaž/ Õhtuleht/ ERR/ Kanal 2)

Esile tasub tuua, et “Su nägu kõlab tuttavalt“ finaal oli 2017. aasta vaadatuim telesaade kõikide telekanalite lõikes, mis jõudis vähemalt 465 000 vaatajani. Kuid kas vaatajate number annab näosaatele eelise või lähevad EFTA-ga koju hoopiski “Eesti laulu” ja “Väikesed hiiglased” tegijad, kes samuti kogusid 2017. aastal aukartust äratavad vaatajanumbrid? “Eesti laulu” finaal jõudis kokku keskmiselt 257 000 televaatajani, “Väikesed hiiglased” tõid telerite ette keskmiselt 186 000 vaatajat ühe osa kohta.
 
Rõõmusõnum on, et olenemata Eesti filmi- ja teleauhinnad 2018 tulemustest, on kõik telekanalid kinnitanud, et parima meelelahutussaate nominente kohtab telekavades ka edaspidi.
 
Silma tasub peal hoida ka teistel televaldkonna kategooriatel, milleks on: parim tõsielusaade, parim teleseriaal, parim meelelahutussaade, parim uus saade, parim erisaade, parim ajakirjanduslik lugu, parim naisnäitleja televisioonis, parim meesnäitleja televisioonis, parim naissaatejuht, parim meessaatejuht, parim režissöör, parim stsenarist, parim toimetaja ja parim operaator.
 
Auhinnasaajad selguvad juba 24. märtsil Nordea kontserdimajas toimuval pidulikul galal. Otseülekanne algab kell 20.00 ERR online ja Postimees onlinekanalites. Kell 21.30 algab otseülekanne ETV-s, Kanal 2-s ja TV3-s ning jätkub ka portaalides.