Ryan O’Shaughnessy Foto: Brigita Stankaityte (facebook.com/MrRyanAcoustic
Inimesed
21. märts 2018, 15:09

Iirimaa Eurovisioni delegatsiooni juht kinnitab: väide, et Venemaa ähvardab Iiri eurolugu boikoteerida, on lihtsalt kuulujutt

Möödunud nädalal kirjutasid erinevad meediaväljaanded, et Venemaa on ähvardanud boikoteerida Iirimaa eurolugu - põhjuseks loo "Together" muusikavideos Dublini tänavatel jalutav samasooline paar. Nüüd selgub, et see oli vale, vahendab Wiwibloggs.

Mitmed väljaanded vahendasid, et Venemaa on teada andnud, et kui Iirimaa peaks samasoolise paari ka eurolavale tooma, ei kanna nemad seda esitust televisioonis üle. Iirimaa eurolaulik Ryan O’Shaughnessy avaldas Twitteris arvamust, et Venemaa väide on tema arust hirmnaljakas, hiljem aga avaldas töödeldud pildi endast ja Venemaa presidendist Vladimir Putinist, kus nad soojalt kätt suruvad. 

 

Iirimaa delegatsioonijuht Michaek Kealy kinnitas aga, et hiljutine jutt loo boikoteerimisest oli kõigest spekulatsioon. "Keegi pole mulle selle kohta midagi öelnud ja oleksin väga pettunud, kui see oleks tõsi. Seni on see kõik aga kuulujutu tasandil."

Kõik saigi alguse Iirimaa eurolauliku säutsust,kus mees ütles, et Venemaa ähvardab tema lugu boikoteerida, sest muusikavideos on näha samasoolist paari. Laulja viitas Youtube's tegutseva LGBT kanali Pinksixty videole, kus arutleti Iirimaa geiteemalise muusikavideo üle ning öeldi, et see võib minna pahuksisse Venemaa geivastase propaganda seadusega. Siiski ei viidatud videos kuidagi sellele, et videot oleksid tabanud mingid süüdistused. 

 

Paljud Twitteri kasutajad küsisid, miks peaks Venemaa boikoteerima Iirimaa lugu, kuid mitte Soome oma. Saara Aalto võistlusloo "Monsters" muusikavideos teeb kaasa avalikult lesbilisust tunnistanud Saara ise ning ka terve plejaad geimehi. 

 

Kui muusikavideo kõrvale jätta, vihjas Michael Kealy, et geide armastuslugu paistab kindlasti Lissabonis toimuvas lavasõus välja.