PöffihundidFoto: Erlend Štaub
Film
21. märts 2018, 12:50

PÖFF selgitab välja Baltikumi parima filmi

Pimedate Ööde filmifestivalil võtavad tänavu üksteisega mõõtu Eesti, Läti ja Leedu linateosed.

Senist Eesti filmide konkurssi asendav kolme Balti riigi filmide võistlus annab ülevaate aasta jooksul nendes riikides valminud parimatest pikkadest linateostest, mida on kutsutud hindama rahvusvaheline žürii. Samasugune võistlus oli PÖFFi kavas ka aastatel 2008–2011.

Festivali juhi Tiina Loki sõnul on Balti riikide filmitööstus viimastel aastatel jõudsalt arenenud ja väljatulevate filmide hulk kasvanud. „Meil on väga hea meel naasta vana idee juurde, sest PÖFFi üks eesmärke on edendada kogu regiooni filmitööstust ja tutvustada seda rahvusvaheliselt. Aga võidab ka Eesti vaataja, kellel võiks olla huvitav näha, kuhu on meiega võrreldes jõudnud Läti ja Leedu filmid,” ütleb ta.

Leedus jõudis mullu kinoekraanidele 11 kodumaist mängufilmi. Aasta populaarsemate linateoste edetabeli esikümnest leiab neid koguni neli, sealhulgas esimeselt, teiselt ja neljandalt kohalt. Leedu oli ka Sulev Keeduse filmi „Mehetapja / Süütu / Vari” kaastootjaks.

Publiku soovile vastu tulles pikeneb tänavu ka PÖFFi noorte- ja lastefilmide festival Just Film, mis vältab kauem kui kunagi varem – kokku 17 päeva.

Alates tänasest saab Pimedate Ööde filmifestivali ja selle alafestivalide kavasse esitada ka filme kogu maailmast. PÖFFi ja Just Filmi puhul saab seda teha aadressil https://filmfreeway.com/BlackNightsFilmFestival ning lühi- ja animafilmide festivali PÖFF Shorts puhul aadressil https://filmfreeway.com/poffshorts. Rahvusvaheline voor on avatud augustini.

PÖFF toimub tänavu 16. novembrist 2. detsembrini.