Emmanuel Macron ja Kersti Kaljulaid.Foto: AFP/Scanpix
Maailm
20. märts 2018, 16:02

Täiendatud!

President Kaljulaidi ootab kohtumine Macroni ja kuninganna Elizabethiga (16)

President Kersti Kaljulaid kohtub juba järgmisel nädalal Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni ja ja Ühendkuningriigi valitseja Elizabeth II-ga.

Presidendi kantselei valmistab ette Kersti Kaljulaidi lähiaja kohtumisi Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni ning Ühendkuningriigi kuninganna Elizabeth IIga. Samuti ootab riigpead USA visiit.

"President Kaljulaid on järgmise nädala alguses visiidil Ühendkuningriigis, kus ta kohtub Windsori lossis Tema Majesteet kuninganna Elizabeth II-ga," ütles vabariigi presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe Õhtulehele.

Ühendkuningriigi valitsejanna Elizabeth II külastab Kuninglikku kunstiakadeemiat Londonis 20. märtsil 2018. Foto: AFP/Scanpix

"Visiidi lõplik programm on veel täpsustamisel, kuid lisaks kohtumisele kuningannaga osaleb riigipea äriseminaril, peab avalikud loengud Chatham House’s ja University College Londonis, külastab Imperial College’t ning kohtub Londoni Eesti kogukonnaga," märkis Linnamäe.

8.-10. aprillini on riigipea visiidil Prantsusmaal ning kohtub visiidi käigus Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga. "Ka selle visiidi programm on veel täpsustamisel, kuid 8. aprillil avab president Kaljulaid koos oma Prantsuse, Läti ja Leedu kolleegidega mainekas Orsay muuseumis näituse “Sümbolism Baltimaade kunstis”, millega tähistatakse mainekas Orsay Muuseumis Balti riikide iseseisvuse 100. juubelit," lisas nõunik.

3. aprillil on president Kersti Kaljulaidil koos teiste Balti presidentidega Washingtonis kohtumine USA presidendi Donald Trumpiga. Selle kohtumise peateemadeks on julgeolek ja majanduskoostöö.

Eesti ja USA presidendid kohtusid mullu nii juulis Varssavis kui ka septembris ÜRO peaassambleel.