"Puuduta mind!" - Jaya Shivani; Anu Saagim; Sirje PresnalFoto: Alar Truu
Puuduta mind
22. märts 2018, 16:49

Vaata otsesaadet „Puuduta mind!“ neljapäeviti kell 18 Õhtulehe Facebookis ja veebis

ÕL VIDEO | „Puuduta mind!“ 18. saade | Külas käis skandaalne tantra- ja lingamiprintsess Jaya Shivani (26)

Igal neljapäeval kell 18 kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind!“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordseks külaliseks oli suhteteraapiaseansse, seksuaal- ja intiimsuhete nõustamist, lingami massaaži ja tantra kursusi korraldav särav naisterahvas, Jaya Shivani. 

Jaya Shivani on kurikuulus tantraprintsess Katrin Silman.

Kindlasti mäletate aastatetagust lugu, kui lahvatas tõeline uudispomm -"Eestlastest abielupaar seksis Bali pühas templis“. Katrini paariliseks oli hurmav tantraguru Urmas Silman. Pahased budistid kutsusid politsei, paarike maksis templi puhastamiseks 1500 eurot trahvi. Uudis levis üle terve maailma.

Katrin eelistab esineda nime Jaya Shivani all, kuna seilas vahepeal tormise elumere laineharjal. Lõppes ka harmooniline tantraabielu Urmasega, pärast mida loobiti vastastikku teravusi ka meelelahtusväljaannete veergudel. Kliendid süüdistasid Urmast ebakorrektsetes tantramassaaži võtetes, Urmas tõrjus omakorda süüdistusi väidetega, et see on ekskaasa Katrini kättemaks. Loe lisaks SIIT!   

Katrin Silman aka Jaya Shivani

Jaya, räägi ise täpsemalt endast ja millega täna tegeled?

Mina olen Jaya, kes on sündinud ja kasvanud imelisel Eestimaal. Minu koolitee on mulle andnud magistrikraadi õigusteaduses ning tantra- ja hatha jooga õpetaja hariduse. Juba varajasest noorusest olen huvitunud enesearendamisest ja spirituaalsusest.

Minu juurde on võimalik aegu broneerida suhteteraapia sessioonideks nii meestele kui naistele ning seksuaal- ja intiimsuhete nõustamiseks. Samuti korraldan yoni ja lingami massaaži lühikursuseid gruppidele ning Tantra/Teadliku Seksuaalsuse terapeudi kursuseid. Lisaks sellele võtan kliente vastu Kambo teraapiaks nii privaatseanssideks kui grupiteraapiateks.

Minu põhjalikum teekond spirituaalsusesse sai alguse 2010. aastal, kui osalesin tantra kursustel. Enne seda olin proovinud erinevaid joogastiile, kuid ükski polnud tõeliselt hingelähedaseks saanud. Peale tantra kursustel osalemist otsustasin teha elus kannapöörde. Enne jooga ja tantraga alustamist töötasin kaheksa aastat jurist/konsultandina. Peale juristiameti mahapanemist asutasin oma firma, sest tundsin, et tahan tegeleda millegi sellisega, mis aitab inimestel olla terve ja õnnelik.

Juhtisin alates 2010. aastast kaks aastat oma firmat, mis tegeles tervislike toiduainete maaletoomisega ja korraldasime toitumiskoolitusi. Samal ajal sõitsin õppima Taisse Koh Phangani saarele, Agama joogakooli, kus läbisin 500tunnise joogaõpetaja kursused ning 2013. aasta kevadel ka tantraõpetaja kursused. Viimaste aastate jooksul on mul olnud oma teekonnal mitmeid erinevaid õpetajaid, kuid kõige suuremad teadmised on mul tulnud kogemustest, mida olen omandanud viimastel aastatel läbi oma töö. Mul on heameel olnud viimastel aastatel töötada sadade inimestega, aidates neil tuua rohkem teadlikkust ja harmooniat oma suhetesse ja seksuaalsusesse.

Jaya võtab saatesse kaasa vihmametsade tervendaja, Kambo konna eritist, mida üritab ka saatejuhtidesse süstida.

Phyllomedusa Bicolor, Kambo konn 

Amazonase vihmametsade kõige kõrgemate puude otsas elab roheline konnake, ladinakeelse nimetusega Phyllomedusa Bicolor, rahvakeeli Kambo konn. Konnake laskub aeg ajalt puude otsast alla, selleks, et jagada inimkonnaga ühte võimsamat looduslikku ravimit: Kambo konna eritist.

Jaya: Konn on šamanismi sümbol. Ta õpetab meile, kuidas hüpata ühelt tasemelt teisele – materiaalsusest spirituaalsusele ja ühelt õpetuselt teisele, et leida nende vahel ühendus. Konn väeloomana võib aidata Sul muganduda elu muutustega. Tema võime on aidata Sul lihtsasti vastu võtta muutusi ja uudsust. Ta aitab Sul vabaneda negatiivsusest ja värskendada ning toita keha ja hinge.

Legend Kambost

Legend räägib, et kunagi oli ühes külas jäänud kõik haigeks. Küla šamaan proovis läbi kõik teada olevad ravimeetodid, kuid ükski neist ei aidanud. Siis sai ta aga nägemuses juhatust minna metsa ja otsida üles konn, kelle eritist kasutades on võimalik küla inimesed terveks teha. Nii jõudiski Amazoonase hõimudeni Kambo. Mitmed Amazoonases elavad hõimud on Kambo eritist kasutanud tuhandeid aastaid.

1925. aastal tehti valgete inimeste poolt esimesed märkmed Kambo eritise kasutamise kohta Prantsuse preestri Constantin Tastevini poolt, kes külastas Kaxinawa hõimu Brasiilias. 1980ndatel hakkas aga info Kambo kohta levima juba laiemalt.

Erinevatel hõimudel on omad viisid, kuidas Kamboga tööd tehakse. Kambo konna tuntakse ka Sapo nime all. Peter Gorman, kes elas Matse’de hõimu juures on ka kirjutanud raamatu „Sapo In My Soul” (tõlk. „Sapo Minu Hinges”).

Kuidas kasutatakse Kambot?

Traditsiooniliselt on Kambot kasutatud kolmel viisil. Esimeseks on alati hinge ja keha puhastamine, tugevdamine ja energiseerimine hõimu jahimeestele. Peale Kambo manustamist olid nad võimelised jooksma kiiremini, kauem, sööma ja magama vähem teatud perioodi ning samuti arvasid nad, et on nähtamatud loomadele, sest Kambo võtab ära inimese kehalõhna 24 tunniks. Teiseks on Kambot kasutatud ravimina, malaaria, palaviku, nakkuste, põletike ning ussihammustuste tervendamisel. Kolmandaks kasutati Kambot negatiivse energia, mida kutsuti „panema”, puhastamiseks. Kui negatiivne energia puhastatakse ära, siis kõik muutub kergemaks, takistused kaovad teelt ja elu on voolavam.

Kas Kambo eritis on looduslik vaktsiin?

Looduses on mitmeid erinevaid eritisi või mürke, mis tulevad loomariigist ja omavad inimesele tugevat tervendavat mõju. Tavaliselt toimivad nad nagu looduslikud vaktsiinid moodustades kaitse meie kehas. Kui Kambo eritis siseneb meie kehasse, siis raku retseptor avaneb ja lubab eritisel siseneda. Kui võõrained kehasse sisenevad, siis rakk tihti ei avane automaatselt, vaid murtakse lahti mingi ainega. Kuna Kambo eritis on looduslik, siis ei tekita ta rakule stressi ning seetõttu avab rakk ennast ise. Kambo eritis puhastab ka rakudesse jäänud jääkained, mis on jäänud sinna keemilistest ainetest.

"Puuduta mind!" - Jaya Shivani  Foto: Alar Truu

Millised on olnud Kambo kogemused?

Paljud inimesed kirjeldavad oma Kambo kogemust, kui uuestisündi. Inimene justkui läheks läbi mingist portaalist ja ta pole enam kunagi endine. Tihti jäetakse maha kõik see, mis neid elus enam ei teeni ja hakatakse elama suuremas harmoonias iseendaga. Konnake justkui õpetab sulle, mis tähendab armastada ennast ja olla sina ise. Läbi konna leiame me üles julguse elada oma tões. Meie kogemused Kamboga pole kunagi samad, sest meie ise oleme pidevas muutumises ja igakord, kui kohtume konnakesega kogeme jälle iseeennast uuel viisil.

Kambo puhastab meie meelest ja kehast negatiivse energia ja loob ruumi uuele. Uus ei saa tulla, kui vana on ees. Mida selgemad ja puhtamad me oleme, seda lihtsamini meie elu kulgeb. Sünkroonsused ja kergus ning rõõm on see, mis kirjeldavad meie igapäeva elu. Sellesse kohta jõudmiseks on mitmeid erinevad viise aga Kambo on kindlasti üks kiirematest. Me saame kontakti oma sisemise jõuga ja õpime olema ise oma elu loojad. Mida iganes Sa koged Kambo teraapia ajal - oksendamist, värinaid, nuttu,naeru või kergust ja rõõmu, siis ühes võib kindel olla, muutused sinus on toimumas.

Eks saates saab näha, kas Sirjes ja Anus on piisavalt julgust, et Kombo konna mürki proovida.

Vaata põnevat saadet „Puuduta mind!“ neljapäevati kell 18 Õhtulehe Facebookis ja veebis!