Film

22. märtsil möödub Lembit Ulfsaki surmast viis aastat. Õhtuleht taasavaldab tema mälestuseks artikli, mis ilmus esmakordselt 17.03.2018.

ÕL ARHIIV | Lembit Ulfsaki elutarkus: valik on sinu – kui sa oled juba valiku teinud ja jah ütelnud, siis ära mölise, siis tuleb teha (20)

LISA KOMMENTAAR

vana ja tark18. märts 2018, 05:26
Jah, on uskumatu,et teda enam ei ole, isegi seda pilti vaadates on nii loomulik, et Lembit Ulfsak on jalle meedias...on inimesi, keda ei asenda ega unustata..
Minu jaoks oli tema, kui naitleja alati suureparane, alates Rebase Reinust Mommi Aabitsas, millega minu lapsed uleskasvasid ja koik filmirollid ja siiani on meeles Draamateatri Kvartet, kus tema ja Ulle Ulla, Silvia Laidla, Aarne Ukskula , super etendus, parem kui Hollywoodi sama film...
Pealegi utlesin alati, et Lembit Ulfsak on Eesti ilusam mees, minu maitse jargi kull.. Temas oli koik ilus, valimus, olemus, lastetuba ja sugavalt intelligentne tookas pereinimene!
Kahjuks on ka sellised inimesed surelikud...
lugupidav talendi austaja juba oma vanemate kaudu17. märts 2018, 23:01
Minu vanemad kàisid kunagi temaga koos Soomes.Need lood,mis nad neist koos veedetud aegadest rääkisid olid nii ilusad,et mina nii ja naa noore neiuna Armunud imeilusasse ja andekasse meesnäitlejasse olin lihtsalt sōnatu.
Minu isa tundis väga hästi inimesi ja tema arvamused sellest mehest olid vaid ülivōrdelised.
Ta oli ilus.andekas ja siiras mees...,kui lugesin,et oleme ta kaotanud nutsin nagu väike laps...sellised inimesed jààvad alatiseks elvana meie ellu ja kui keegi kirjutab. mälestuse vormis,siis tundub see kuidagi irratsionaalne....lugu,mida keeldud uskumast!Rahu talle ja lōbusaid olemisi kōigi nende andekate ja imeliste inimestega,kes koos temaga seal mujal koos susserdavad!
miina18. märts 2018, 16:08
väga targad inimesed on alati väga tagasihoidlikud ja intelligentsed,seda lembit Ulfsak ju oligi,muidugi jumalast antud sarm ja andekus.
Qwert17. märts 2018, 17:57
Ulfsak oli huvitav näitleja. Öeldakse, et igal näitlejal on mingi roll, mille jaoks just ainult tema on loodud. Ulfsaki puhul sobisid kõik rollid, mida ta mängis. Eks sellele aitasid kaasa ta välimus, hääletämber, huvitav silmavaade, ja muidugi huumor. Andekas näitleja on see, kes suudab vastandlikke persoone hästi mängida. Olgu selleks, kas kriminaal või lasteaiakasvataja. Mõlemaga saab hakkama. Teine selline andekas näitleja oli Arne Üksküla. Kahju ainult, et head inimesed lahkuvad vara.
Taat17. märts 2018, 15:01
Eesti kõige parem filminäitleja, oli ja on Ulfsak, ilma kahtluseta!
on18. märts 2018, 23:15
kas seepärast, et Karku vikatiga taga ajas vms. las teevad pingerea filmitegijad kes parim, usun, et paljud loetakse parimeteks aga mulle meenub nõukajal tehtud film kus nad autojuhte mängisid usbeki näitlejaga ja Lembit päästis paarimehe pättide käest jalahoopidega, oskused elust tulevad kasuks lisaks õpitule ja tubli töö tunned ära tegijast- kes uurib stsenaariumi igal võimalikul momendil ja annab rezissöörile nõu enda tegemise kohalt, kes aga kuulab vaid käsku- üldiselt kõik õppinud näitlejad pakuvad välja lahendusi ja nii need filmid sünnivadki-koostöös.
17. märts 2018, 13:04
Miks ei räägita enam tõsistest asjadest kui jaurata lakitud poistelauljatest ja neist kes on juba meie hulgas lahkunud? Mis toimub?
oli suur inimene17. märts 2018, 12:50
mulle Ulfsak meeldis. Sümpaatne, rahulik, tasakaalukas, tark ja omamoodi iluski. Ja mitte ainult täiskasvanutele mõeldud rollides, mulle meenuvad tema lasteetendustes tehtud rollid ka. Väga mitmekülgne ja andekas. Selliseid ei ole meil palju, aga olgem õnnelikud, et meil on selline näitlja olnud. Tänu sellistele meestele on suhtumine näitlejatöösse ka positiivsem. Ma pean valdavat osa meie näitlejatest ikkagi kergatsiteks.
Teema väline.17. märts 2018, 12:33
Mulle Ulfsak meeldis. Pojal on väga hea tämbriga hääl. Vaadake filmi ,, November"- seal on eht eestlaslikud näod. Lausa hirmsad näod . Võõrvalkutajatega segatud veri ja nüüd on Eestis rohkesti kauneid naisi ja neide
jeerum17. märts 2018, 13:20
vaadata novembrit, no EIIII!
Lätlane.17. märts 2018, 12:29
Lembit pääses põrgusse. Seal on head inimesed ja saab palju nalja. Taevas on ainult Jeeriku pasunad ja puhub kõle tuul.
Ah17. märts 2018, 11:40
näitlejal on tähtis väljanägemine17. märts 2018, 11:37
Eks ta selline inglaslik, kõhetu ju olnud. Eestlane oma laia näo ja tundmatut värvi juustega ei jõua ses kunstis kaugele. Sestap ma küll ei ütleks, et ta oli midagi erilist. Rääkis ka just vähe. Ega ta ju püeaegu ei näidelnudki. Oli lihtsalt veidi omamoodi ja kõik Legendides lisati puuduv juurde.
Venelased otsisid ka tihti osadesse lihtsalt euroopalikke näojooni. Eestist oli selline peaaegu tasuta
võtta.
Lembit on MEIE suur inimene!17. märts 2018, 10:35
Kes siin arvavad, et ainult hollywood on miskit väärt, on tõenäoliselt alla 10-aastased, kes veel midagi aru ei saa. Kasvage suureks ja tehke endale selgeks, mis rahvusest te olete.
17. märts 2018, 10:46
Ei vaata ühtki hollivuudi filmi.
17. märts 2018, 09:51
Kuskil on Keskea rõõmudest kirjutatud just nii, et läks kaua. Et alguses on kevad ja pärast on sügis.
Hästi suur17. märts 2018, 09:37
Lamp Starwarsi pole teinud ja Hollywoodis pole siis lamp vend. Meeri popins :D ise ka saad aru w mis tasemel film poppins on ? 3 Lähiriiki teavad siis hirmus kuulus w. Nõukogude aegses filmides ? Who cares ?
on18. märts 2018, 23:28
näitleja teod elavad ekraanil edasi, kuigi maine keha on rahule sängitatud ei tähenda elu lõppu sest elu läheb ikka edasi, olgugi teises dimensioonis aga sealt näeb-kuuleb kõike mis siinilmas tehakse...kuni filme näidatakse, on Lembit surematu.
17. märts 2018, 09:11
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Irf17. märts 2018, 09:21
Kuuendikul kogu planeedist oli Ulfsak filminäitleja, keda ka poolakad palkasid. "Pan Kleksi akadeemias" tegi Ulfsak episoodilise osa -mängis Hans Christian Anderseni, kuid nimi oli filmi algustiitrites nagu suurtel staaridel. Mitu nimi- ja peaosa nõukogude filmides andsid selleks ka alust - näiteks mängis Ulfsak "Thil Uelenspiegelis" nimiosa. Kõrvalosadest parem ei räägigi - tegi "mary poppinsis" johnlellnlikku onu, "Kapten Grantio ostinuis" mängis Paganeli ja varastas kogu show. Eesti filmide tegemisel oli ta rezhisöör ja näitleja. Pluss veel tema lavastaja ja teatritööd. Taolise kaliibriga meestest võib talle kõrvale panna näiteks Kozintsevi ja Tarkovski staari Jüri Järveti.
to 09.2117. märts 2018, 14:38
nagu ikka on kõige alus suur juhus,sest ,,Thil...'' ossa sai ta nii,et selle filmi lavastaja ja paar muud meest tulid tallinnasse thili osatäitjat otsima,istusid siis ühe eesti teatritegelasega hommikul viru resto laua taga ja arutasid seda osatäitja rolli,eesti mees näitas kõrvallaua suunas,kus sõi ulfask ja edasine oligi ajalugu.