Ellen DeGeneresFoto: AFP/Scanpix
Tele
18. märts 2018, 11:00

Ellen DeGenerese karjäärile pani aluse sõbratari traagiline surm (10)

Ehkki Ellen DeGeneres on Hollywoodi vaimukamaid inimesi, on temagi traagikat tunda saanud.

"Mu sõbratar sai autoõnnetuses surma, kui ma olin nii umbes 20aastane," rääkis teletäht (60) Dax Shepardi podcast'is "Armchair Expert". "Ja ma ei tegutsenud koomikuna, ma ilmselt töötasin toona kuskil ettekandjana. Elasin temaga koos, kui ta surma sai."

Kuna DeGeneres ei suutnud üksinda üüri maksta, kolis ta räpasesse keldrikorterisse. "Magasin põrandal madratsil, mis kubises kirpudest. Ja ma kirjutasin kogu aeg - luulet ja laule ja muud värki. Mõtlesin: "Miks see ilus 21aastane tüdruk on surnud, aga need kirbud elavad?""

DeGeneres muutis leina oma esimeseks püstijalaetenduseks, mis pani aluse tema karjäärile. 

"Mõtlesin, et oleks vinge, kui saaksime lihtsalt telefonitoru haarata ja jumalale küsimusi helistada ja vastuseid saada," seletas Ellen oma sketši "Telefonikõne jumalale" tagamaid. "Jutt hakkas jooksma, panin kõik kirja ja lõpetades lugesin läbi ja mõtlesin: "Oh issand, see on jube naljakas. Ma esitan selle Johnny Carsoni saates ja minust saab esimene naine selle saate ajaloos, kellel palutakse istuda."

Elleni unelm saigi tõeks - temast sai tõesti esimene naiskoomik, kelle Carson pärast etteastet enda juurde diivanile kutsus. Algajale artistile oli see tohutu tunnustus, mis avas talle uksed.